Cursus bodemstructuur en -conditie 13 juni 2020

Bodemstructuur/-conditie t.a.v. aanwezige vegetatie groei en desgewenst deel-name aan ‘t kweken van eetbare paddenstoelen -  door Jurjen van Opstal

Datum:     zaterdag 13 juni 2020
Locatie:     ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang:   10.00 uur (tot ± 12.00 uur)
Prijs:          Leden € 4,- ; niet-leden € 7,- Indien u een boomstam met paddenstoelenkweek wilt maken dan kost dit €7.50 extra.
Extra:         € 7,50 indien u paddenstoelen gaat kweken
Opgevenvóór 15 mei (dit in verband met het bestellen van de pluggen).

Het is belangrijk om te weten wat voor grond je in je tuin hebt. Het aanwezige onkruid geeft al een eerste idee over de grond en  het type bodem. Ook het blad van de heesters kunnen een aanwijzing zijn of het een kalkrijke bodem is of dat er tekorten zijn aan bepaalde mineralen.
Jurjen van Opstal legt uit welke conclusies je kunt trekken met betrekking tot de bodem. Is de grond zuur of kalkrijk? Heeft de grond bemesting nodig? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je erop wilt planten. Als je weet welke onkruiden op wat voor soort grond goed groeien heb je een eerste beeld van de bodem. Natuurlijk kun je ook een bodemonderzoek laten doen maar dit is veel kostbaarder en veel minder leuk dan een workshop van Jurjen! Er wordt ook gekeken naar het leven in de bodem;  insecten, wormen en ander gespuis.
We bieden ook de mogelijkheid om eetbare paddenstoelen te gaan kweken. Het is nu nog niet bekend welke “pluggen” we zullen gebruiken, pluggen van shiitake zullen in ieder geval aanwezig zijn. Jurjen levert de stukken boomstam en de pluggen.
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Graag ook vermelden of u paddenstoelen wilt kweken. Mocht u een voorkeur hebben voor een bepaalde soort eetbare paddenstoel dan graag dit ook vermelden. We proberen rekening te houden met uw wensen maar kunnen niets beloven.

Wendela van Dijken, Cursussen

Onderaan ziet u het aanmeldformulier.

Aanmelden voor 15 mei

Aanmeldformulier Bodemstructuur