Cursus bodemstructuur en paddenstoelen 17 oktober 2020

Geen doorgang i.v.m. coronamaatregelen

Bodemstructuur/-conditie t.a.v. aanwezige vegetatie groei; gecombineerd met paddenstoelen bekijken  -  door Jurjen van Opstal

Datum:      zaterdag 17 oktober 2020
Locatie:     ’t Vierendeel, Vrouwenpolderseweg 44,
                     Vrouwenpolder
Aanvang:   09.30 uur (tot ± 12.00 uur)
Leden:       €4,00 ;   niet-leden €8,00

Opgevenvóór 1 oktober

Oktober is de maand van de paddenstoelen. Hopelijk zijn er op 17 oktober genoeg paddenstoelen om te bekijken en te bespreken. Jurjen van Opstal vertelt wat over de soorten en familiesoorten en hij vertelt ook hoe u het juiste  milieu kunt creëren voor paddenstoelen in uw tuin .

We lopen rond op het prachtige landgoed, Jurjen legt uit welke conclusies wat betreft de bodemconditie je kunt trekken bij de verschillende (on) kruiden en paddenstoelen die we tegenkomen. Hij zal ook aan de hand van bodem monsters laten zien wat de PH waarde van de bodem is op verschillende plekken en wat voor invloed dit heeft op de begroeiing.

Biodiversiteit komt zeker ook aan bod. Hoe stimuleer je dit, wat kun je als tuinier hieraan bijdragen?

Kortom, het wordt weer een hele leerzame, onderhoudende ochtend zoals we dat gewend zijn van Jurjen.

I.v.m. Covid-19 kunnen er maar 10 mensen meedoen. Schrijf u dus snel in. Natuurlijk nemen wij de richtlijnen van het RIVM in acht.  De cursus is buiten maar er moet toch goed afstand gehouden worden. Op het landgoed is meer dan genoeg ruimte!

Wendela van Dijken, Cursussen

Foto's hieronder zijn van 2019.

Daaronder het aanmeldformulier.