Cursus zaaien en stekken door Wim Maljaars

De cursus gaat helaas niet door. Er waren niet voldoende aanmeldingen.

Deze training bestaat uit twee dagdelen. U schrijft zich in voor alle twee de dagdelen.
Data: maandag 3 februari 2020 van 19.00-21.00 uur en zaterdag 4 april van 10.00-12.00 uur.
Locatie: Joyplant, Dorpsstraat 2, 4389 TP Ritthem.

Deelname:  De kosten zijn €7,00 voor leden en €12,00 voor niet-leden en introducees. Dit is inclusief zaadjes, stekjes, potjes en potgrond.
Maximaal aantal deelnemers: 15.
Opgeven vóór 20 januari 2020.

We hebben denk ik allemaal wel eens geprobeerd om te zaaien. Het lijkt zo makkelijk, je koopt voor 1 of 2 euro een zakje zaad, het plaatje belooft tientallen geweldige planten, instructie staat achterop dus wat kan je gebeuren!  Zo is het dus niet. Heel vaak mislukt het ondanks goede verzorging.  Vandaar deze zaai en stekcursus. Het is niet zeker dat het nu allemaal wel ineens gaat lukken maar u weet in ieder geval na de cursus wat u wel- en vooral niet moet doen.

3 februari zal voor de helft uit theorie bestaan, waarin u de basisbegrippen leert van het zaaien en stekken. Hierin komen vele facetten aan bod zoals, soorten kiemers, kiemrust, grondsoorten, zaaitijden, watergift, stek soorten, stektijden, stekmedium, ziekten en plagen in stek. Daarna gaat u zelf aan de slag en gaat u  zelf zaaien en stek maken. Wim heeft stekjes beschikbaar.

Op 4 april neemt u uw gezaaide en gestekte planten mee, zodat we de resultaten kunnen bespreken. We leren van elkaar wat er wel en vooral niet goed ging. Sommigen hebben geweldige planten, bij andere zaailingen heb je een vergrootglas nodig. Allemaal niet erg, daar leren we van. U krijgt op deze dag ook nog wat uitgebreidere theorie over het stekken.

Aanmeldingen via het aanmeldingsformulier op de website (onderaan).
Wendela van Dijken, commissie cursussen
wenw@telfortglasvezel.nl