Snoeicursus 16 november 2019

U kunt zich niet meer aanmelden voor de snoeicursus.

Elk jaar is het weer een succes: de snoeicursus die gegeven wordt door Jurjen van Opstal. Op zijn prachtige landgoed het Vierendeel geeft hij uitleg over het snoeien van de verschillende fruitbomen: appel, peer maar ook pruimen. Hij geeft op verzoek uitleg over het snoeien van heesters zoals roos, hortensia, buddleia.
U gaat zelf aan het werk, u leert het snoeien in de praktijk. Graag uw eigen snoeischaar meenemen en laarzen zijn ook geen overbodige luxe. Jurjen loopt rond en geeft aanwijzingen. Aan het eind van de morgen weet u meer over hemelscheuten, het pyramidemodel, terug naar huis snoeien en nog veel meer.
Koffie of thee hoort er natuurlijk bij.

Er zijn twee cursussen: in maart en november. De ervaring leert dat veel cursisten graag  allebei de cursussen volgen. Wat betreft inhoud zijn ze min of meer gelijk. Het geeft natuurlijk wel de kans om flink te oefenen op de fruitbomen op het landgoed.

Tweede cursus:
Datum: 16 november 2019
Locatie: landgoed  ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang: 10.00 uur.
De cursus duurt tot 12.00 uur (of iets langer afhankelijk van aantal deelnemers)
Deelname:  Zowel voor leden ( €4,00) als voor niet- leden ( €8,00)
Geld overmaken op IBAN Banknummer NL18RABO 0140 6795 10
t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van Snoeicursus november
Maximaal aantal deelnemers: 15

Voor het verslag van de eerste cursus (30 maart) klikt u hier.

Wendela van Dijken, cursussen