De snoeicursus van 28 maart is geannuleerd.

Alle activiteiten, dus ook de snoeicursus, zijn t/m 6 april geannuleerd.

Snoeicursussen 2020 28 maart en 14 nov.

Snoeicursussen  fruitbomen,  heesters en planten door Jurjen van Opstal

Data: 28 maart en 14 november 2020
Locatie: landgoed  ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang: 10.00 uur. De cursus duurt tot 12.00 uur of iets langer afhankelijk van het aantal deelnemers
Deelname:  Zowel voor leden (€4,00) als voor niet- leden (€8,00)
Maximaal aantal deelnemers: 15
Opgeven vóór 18 maart, respectievelijk 2 november
Aanmeldformulier

Tot nu toe is het elk jaar weer een succes: de snoeicursus die gegeven wordt door Jurjen van Opstal. Op zijn prachtige landgoed het Vierendeel geeft hij uitleg over het snoeien van de verschillende fruitbomen: appel, peer maar ook pruimen. Hij geeft  ook uitleg over het snoeien van heesters zoals roos, hortensia, buddleia.

Misschien zijn er geen mensen meer over op Walcheren die willen leren snoeien en zijn alle mensen die een cursus wilden doen al geweest en hebben ze het snoeien helemaal onder de knie. Dan is deze cursus misschien voor u niet van belang hoewel het ook altijd heel leuk en gezellig is om met z’n allen buiten bezig te zijn. Mijn ervaring is dat je elke keer iets bijleert. Het kan zomaar zo zijn dat je precies de takken wegsnoeit die dit jaar gaan bloeien en vrucht dragen!

U gaat zelf aan het werk, u leert het snoeien in de praktijk. Graag uw eigen snoeischaar meenemen en laarzen zijn ook geen overbodige luxe. Jurjen loopt rond en geeft aanwijzingen. Ook al heeft u al eerder de cursus gevolgd, naar mijn eigen ervaring kun je niet genoeg instructie krijgen!  Aan het eind van de morgen weet u meer over hemelscheuten, het pyramidemodel, terug naar huis snoeien en nog veel meer. Koffie of thee hoort er natuurlijk bij.

Er zijn twee cursussen: in maart en november. De ervaring leert dat veel cursisten graag  allebei de cursussen volgen. Het verschil tussen beide cursussen is dat in maart de nadruk ligt op fruitbomen( maar u kunt natuurlijk altijd vragen stellen over andere heester en bomen) en in  november ook veel aandacht is voor allerlei  heesters en planten zoals rozen.
Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op de website - hier onder.

Wendela van Dijken, commissie cursussen