Workshop Een levende tuin maak je zelf van 17 november afgelast

De cursus van 17 november kan helaas door de coronamaatregelen niet doorgaan.
Er wordt gekeken naar een andere datum.
Wanneer er nieuws is wordt u op de hoogte gehouden op de website en in nieuwsbrieven.

Coronamaatregelen

Bij alle activiteiten van G&B Walcheren gelden de corionamaaregelen van de overheid; klik hier voor specifieke informatie.

Workshop "Een levende tuin maak je zelf"

KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER.

Wil je ook graag een tuin met meer kleur en meer leven?  Doe dan mee aan de workshop “Een levende tuin maak je zelf”. Goed voor je gezondheid, de natuur en het klimaat.

Voor wie hier wat hulp en inspiratie bij kan gebruiken organiseert Groei en Bloei op woensdag 17 november een 2,5 uur durende workshop “Een levende tuin maak je zelf” bij de Zandput in Serooskerke. Onder leiding van Astrid van der Poel en Wendela van Dijken krijg je in 2,5 uur tijd tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Aantrekkelijker voor jezelf en voor vogels, insecten en andere dieren. Het is een praktische workshop waarbij deelnemers in een aantal stappen een schets maken voor hun eigen tuin.

Wat bedoelen we met “een levende tuin”?
Wil je weten wat bedoeld wordt met “een levende tuin”, klik dan hier en ga naar de site ‘de levende tuin’.

Waarom een levende tuin?

• Een levende tuin is gezond voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever
• Een levende tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren
• Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in
• Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven

De workshop

Dit is zeker geen tuinontwerpcursus, daar zijn we ook helemaal niet voor bevoegd. De workshop is bedoeld voor beginnelingen in tuinieren. In de workshop gaan de deelnemers, onder begeleiding, een praktisch en haalbaar ontwerp idee opstellen voor hun eigen tuin. Bijvoorbeeld: misschien heb je net een nieuw huis met een tuin die helemaal belegd is met tegels en wil je wat anders maar weet je niet hoe. Wij helpen je om (in ieder geval een hoekje) van  je tuin wat mens- en diervriendelijker te maken.
Voor wie: iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje. Deze korte workshop is vooral bedoeld voor mensen die nagenoeg geen ervaring hebben met tuinieren.

Plaats: de Zandput, Serooskerke
Datum: 17 november 19.00-21.30
Kosten: €8.50 voor niet leden, €5.50 voor leden
Aanmelden: voor  3 november via het inschrijfformulier op de website.
Let op: de velden met een * zijn verplichte velden.

Voorafgaand aan de workshop ontvang je per mail wat meer informatie ter voorbereiding. Neem je materiaal en de uitgewerkte opdracht mee naar de workshop.

Deze workshop is ontwikkeld door:
IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie.

BETALINGEN

Geld overmaken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. KMTP Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit, uw lidmaatschapsnummer of niet-lid en het aantal personen.
De penningmeester moet namelijk alle betalingen incl. deze gegevens in de jaarrekening opnemen.  Als er dus gegevens ontbreken moet de penningmeester dat bij elke betaling op gaan zoeken en toevoegen in de omschrijvingen. Dus hierbij het dringend verzoek om bij betalingen altijd Activiteit, aantal personen met vermelding lid + lidnummer en/of geen lid te vermelden.