Walcheren

Workshop snoeien 19/11/2022

Helaas, u kunt zich niet meer opgeven.
De snoeicursus zit zowel in de ochtend als in de middag vol. 2x12 deelnemers
.

Snoeicursus  fruitbomen, heesters en planten door Jurjen van Opstal 

Datum: 19 november 2022
Locatie: landgoed  ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang: 10.00 uur. De cursus duurt tot 12.00 uur of iets langer afhankelijk van het aantal deelnemers
Deelname:  Zowel voor leden (€ 3,50)  als voor niet- leden ( €8,50)
Maximaal aantal deelnemers: 15, minimaal 10 voor start.

OPGEVEN VÓÓR  2 NOVEMBER via het AANMELDFORMULIER; klikt u hier.

Het kan weer!! Jurjen van Opstal geeft weer een snoeicursus.
Tot nu toe is het elk jaar weer een succes: de snoeicursus die gegeven wordt door Jurjen van Opstal. Op zijn prachtige landgoed het Vierendeel geeft hij uitleg over het snoeien van de verschillende fruitbomen: appel, peer maar ook uitleg over het snoeien van heesters.
Misschien zijn er geen mensen meer over op Walcheren die willen leren snoeien. Misschien zijn alle mensen die een cursus wilden doen al geweest en hebben ze het snoeien helemaal onder de knie. Dan is deze cursus misschien voor u niet van belang hoewel het ook altijd heel leuk en gezellig is om met z’n allen buiten bezig te zijn. Mijn ervaring is dat je elke keer iets bijleert. Het kan zomaar zo zijn dat je precies de takken wegsnoeit die dit jaar gaan bloeien en vrucht dragen!

U gaat zelf aan het werk, u leert het snoeien in de praktijk. Graag uw eigen snoeischaar meenemen en laarzen zijn ook geen overbodige luxe. Jurjen loopt rond en geeft aanwijzingen. Ook al heeft u al eerder de cursus gevolgd, naar mijn eigen ervaring kun je niet genoeg instructie krijgen!  Aan het eind van de morgen weet u meer over hemelscheuten, het pyramidemodel, terug naar huis snoeien en nog veel meer. Koffie of thee hoort er natuurlijk bij. Meld u snel aan want  we gaan pas van start bij minimaal 10 aanmeldingen en maximaal 15

Wendela van Dijken, workshops en  cursussen