Walcheren

Floraliaproject geannuleerd

Alle activiteiten 2020 afgelast i.v.m. het Corona-virus.
Behalve de digitale activiteiten:

de Floraliacommissie

Algemene informatie over het Floraliaproject 2020

Algemene informatie Floraliaproject

Floraliaproject is een educatieve activiteit voor de groepen 4, 5 en/of 6 van de basisscholen. Tijdens het project wordt het groeiproces en verzorging van planten behandeld. De leerlingen leren op school jonge Pelargoniumplantjes (Geranium) opkweken en verzorgen met begeleiding van de Groei & Bloei-vrijwilligers en de leerkrachten.
Het leuke van dit project is kinderen oog te laten krijgen voor iets wat groeit en bloeit. Ook het leren verzorgen is hierbij belangrijk. Hoe beter je voor je plantje zorgt, hoe mooier het plantje wordt. Zo met elkaar bezig zijn met de natuur heeft iets gezelligs maar gelijk dus ook iets educatiefs.
De ervaring leert dat de kinderen zo enthousiast reageren op deze “natuurlessen” dat ze je zelfs op straat herkennen en ze je dan komen vertellen hoe groot hun plant geworden is. Fantastisch toch!
Het voordeel van meewerken aan dit project is dat het maar ongeveer 3 dagdelen aan tijd vraagt en dat je vele kinderen enthousiast kunt maken voor iets wat groeit en bloeit.
De 1e keer (verpotten Pelargoniumplantjes met de leerlingen) is begin april.
Het 2e bezoek vindt plaats na circa 6 weken na de meivakantie.
Het 3e bezoek en tevens laatste bezoek vindt plaats in de maand juni en de leerlingen mogen hun plant mee naar huis nemen en krijgen een getuigschrift.