Terugblik op de groenworkshop bloemfotografie

Betalingen

Voor deelname aan activiteiten van Groei & Bloei vragen wij u om, na bericht van doorgang, het bedrag over te maken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit, uw lidmaatschapsnummer (of niet-lid).

Groenworkshop bloemfotografie

Van een aardig fotootje naar het perfecte plaatje van de tuin(bloemen)

De meeste mensen maken van alles en nog wat een foto met hun mobieltje. Dan zijn dit leuke herinneringen voor later. Maar soms wil je gewoon een mooie foto maken van je tuin of van de bloemen die daarin staan. Het beste gaat dit met een digitaal fototoestel. Of dit nu een spiegelreflexcamera of een pocketcamera is maakt niet uit. En zelfs met de camera in een mobiele telefoon zijn redelijk goede foto’s te maken.

Op vrijdagmiddag 17 september brengt Arjen Hartog, professioneel natuurfotograaf, ons de beginselen bij om van bloemen een mooie foto te maken. Nadat we om 13.00 uur verzameld hebben, worden we eerst ingeleid in de geheimen van de techniek bij fotografie. Arjen vertelt ons dan hoe we met diafragma, sluitertijd en ISO tot een juist belichte foto komen. Daarna wordt uitgelegd hoe je dan van een goed belichte foto een schitterende plaat kunt maken. Dit kan door te letten op de compositie en dat is het tweede deel van de uitleg door Arjen.

Na een uurtje gaan we de net geleerde theorie toepassen in de praktijk. In de tuinen van Martine van der Meulen en van Hedy Van Straten worden aan de hand van enkele opdrachten foto’s gemaakt. De foto’s die we dan gaan maken zullen overzichten van de tuin zijn, tot afbeeldingen van individuele bloemen. Rond 17.00 uur gaat iedereen naar huis met mooie foto’s van de tuin en haar bloemen daarin.

Dus pak je camera (of eventueel je mobiel) en ga met ons mee op vrijdag 17 september (13.00-17.00 uur) om te leren foto’s te maken van de bloemen en de tuin.

Arjen Hartog, natuurfotograaf

Datum: 17 september van 13.00 - 17.00 uur
Plaats: Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Kosten bij deelname 10 personen: € 24,00 voor leden en € 30,00 voor niet-leden. Bij deelname van 6 personen wordt de prijs voor leden: 41,00 en niet-leden € 48,50.
De prijzen zijn inclusief 2 consumpties. Aanmelden kan tot 10 september, na 10 september krijgt u bericht over hoe u kunt betalen en wat de kosten precies zijn. Deelname is op volgorde van aanmelding. Als er veel belangstelling is, zal er nog een workshop ingepland worden.

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops

De workshop is vol. Inschrijven is niet meer mogelijk.