Groenworkshop kerstschikking Intratuin/Clementine

Ook deze workshop kerstschikking is een workshop op "afstand". We zijn hierbij uitgegaan van een idee van Clementine van Opstal om een oude wijnstronk te gebruiken als ondergrond. Daarop heeft zij een boomschijf vastgemaakt om zo de schikking een stabiele ondergrond te geven. De foto's bij dit artikel laten zien hoe het kerststuk uiteindelijk geworden is.
Ook in ons verenigingsblad is de wijnstronk als basis en inspiratie gebruikt voor prachtige kerstschikkingen. Maar wat speciaal is voor de schikking van Clementine is dat haar wijnstronk van haar eigen wijngaard van het hof Vierendeel afkomstig is. De wijngaard is enige tijd geleden gerooid. Zij biedt de wijnstronken te koop aan voor € 5,00 per stuk en als u ook een boomschijf wilt gebruiken dan kan dat voor € 1,00 per stuk.

Vervolgens zijn we in gesprek gegaan met Intratuin Koudekerke voor de aanschaf van de benodigde materialen. Om vooral ook ruimte te geven aan eigen creativiteit en de mogelijkheid te bieden om ook materialen uit eigen tuin toe te voegen is er gekozen voor het aanbod van een basispakket. Dit pakket wordt aangeboden voor een ledenprijs van € € 19,50 en een niet-leden prijs van € 26,00.  In het basispakket treft u de volgende benodigdheden:

- steekschuim, - steekschuimprikkers, - rendiermos, - diverse groenmateriaal, - hyacint (i.p.v. chrysant ontwerp),- stompkaars, - decoratiemateriaal (zie ook bijgevoegde foto), alles verpakt in een G&B tas.

Voor deze workshop kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 10 personen en een maximum aantal van 25 personen. Aanmelden vóór 12 december en afhalen van het pakket is op zaterdag 19 december (openingstijden Intratuin).

Wilt u alleen gebruik maken van de wijnstronk/boomschijf en geen gebruik maken van het aanbod van Intratuin, dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Ook voor deze workshop stelt Groei en Bloei Walcheren prijzen beschikbaar. Dit is in samenwerking met Intratuin Koudekerke. Intratuin stelt de eerste prijs beschikbaar, dit is een cadeaubon van € 12,50 en G&B voegt daar een tweede en derde prijs aan toe in de vorm van een cadeaubon van € 10,00 en € 7,50. Meedoen aan deze wedstrijd kan door een foto te sturen naar de redactie van G&B, afd. Walcheren:margreetroelse@gmail.com en jacobs@zeelandnet.nl.

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops