Walcheren

Terugblik groenworkshop Korenschoof binden

Groenworkshop Korenschoofbinden 14 juli 2021

Vorig jaar was dit de eerste activiteit sinds de Corona crisis. Toen wisten we nog niet dat alle activiteiten weer op slot zouden gaan door een nieuwe besmettingspiek. Wij zijn inmiddels weer een jaar verder en zijn blij dat we weer op kunnen starten met onze groenworkshops. 
Evenals vorig jaar zal de workshop  plaats vinden op het Hof Hazenberg, maar de uitleg wordt dit keer verzorgd door Fred Minnaar. Degenen die al eerder meegedaan hebben zullen hem kennen. Hij heeft meermaals geholpen bij de uitvoering van het korenschoof binden.
Wat is ook al weer precies korenschoof binden?  Eerst gaan we het veld in om bloemen te plukken, vooral met een lange steel. Van die bloemen gaan we een boeket binden en wel volgens de volgende methode.  Het boeket wordt in de hand gevormd door steeds een stengel bij te pakken en die dan schuin over de ander te leggen. Als alle bloemen verwerkt zijn en je hebt een mooie korenschoof, dan met een elastiekje  de bloemen bij elkaar binden. Snijdt daarna de stelen op gelijke lengte af en bij een goed gebonden boeket blijft de bos rechtop staan. (zie foto). 

Waar: 't Hof Hazenberg, Prelaatweg 81, 4363 ND te Aagtekerke

Hoe laat: 18.30 uur

Kosten:    Leden € 8,50 en Niet-leden € 11,50

Minimum aantal deelnemers: 10 personen          Maximum aantal deelnemers:  20 personen

Opgeven: Let op: het maximum aantal deelnemers is bereikt. Dit betekent dat de workshop definitief doorgaat. Als u zich na vandaag (4 juli) aanmeldt komt u op een reservelijst te staan, mocht iemand zich afmelden en er komt een plaats vrij, dan krijgt u persoonlijk bericht.

Vul onderstaand aanmeldformulier in (reservelijst)

Aanmeldtestformulier niet gebruiken