Walcheren

Groenworkshops voorjaar Ilse van Es bloemenatelier

Tijdens de workshops neem ik jullie mee in mijn creatieve wereld. Ik laat je zien wat voor leuks je allemaal kan doen met de prachtige materialen wat de natuur ons te beiden heeft.
Ik leer je de technieken die nodig zijn en draag bij aan een gezellige middag of avond.
Workshop datums
Datums zijn nog niet bekend!
Alle items kunnen op alle datums gemaakt worden en alle workshops zijn inclusief materiaal drankjes en homemade lekkers.
Aanmelden doe je via info@ilsevanesbloemennatelier.nl of via een whatsapp berichtje naar
0651783563.
Ben je met een groep van 5 creatievelingen of meer ? Dan is het ook mogelijk om een andere datum in te plannen! Ook kom ik op locatie!

Droogbloemen krans
Op een ijzerenkrans bind je de tofste droogbloemen. Denk aan mooie grassen, strobloemen, rozen ,lavendel , pluimen en nog heel veel meer moois. Je maakt een toffe halve maan ,Helemaal rond of wie weet verzin jij een nieuwe invulling. De droogbloemen krans hangt prachtig in huis maar ook heel decoratief in je werk ruimte of buiten ruimte.
Doorsnede 30 cm €45,-
Doorsnede 40 cm €55,-
Doorsnede 50 cm €65,-

Ikebana – Japans bloemsierkunst basis workshop
Grote fan van een paar bloemen in een vaas? Dan is ikebana wat voor jou. Deze Japanse kunst van het bloemschikken is al duizenden jaren oud en is zoveel meer dan alleen een paar bloemen in een vaas of potje zetten. Ikebana is een echte vorm van kunst!

Ikebana betekent letterlijk “levende bloemen” in het Japans. De bloemen, takken en natuurlijke materialen die je gebruikt bij ikebana staan symbool voor de schoonheid en de kracht van de hele natuur. Bij een van de bekendste ikebana-vormen staat de hoogste tak of bloem symbool voor het goddelijke, en de laagste voor de aarde. De bloem of tak daartussenin staat weer symbool voor de mens. Door continu te spelen met ruimte, balans en lijnen ga je op zoek naar de perfecte compositie. Het kost je misschien wat tijd, geduld en discipline, maar het brengt je ook rust in de drukte van de dag. Want door je bloemen met veel aandacht te schikken, bewonder je een bloem of tak in z’n puurste vorm. De kunst van het weglaten Deze workshop staat in het teken van het vinden van je purpose , en ikebana is dé manier om daarvoor in de juiste flow te komen. Werken aan je eigen ikebana creatie is namelijk één groot zen moment. Er is geen goed of fout; iedereen – met een beetje focus – kan het.
De principes van ikebana zijn : Less is more : Waar het in onze cultuur vaak draait om de kleur en kwaliteit van een bloem of tak, draait het bij ikebana allemaal om de vorm ervan. Asymmetrische lijnen: Geen keurig rechte bloemstukken, het gaat bij ikebana om diepte, ruimte en asymmetrische lijnen. In en Yo: De Japanse Yin en Yang: tegenpolen maken elkaar compleet! Vergankelijkheid: Bij ikebana staat de vergankelijkheid van het leven vaak centraal. In veel ikebana-creaties vind je een bloem nog in de knop, als symbool voor hoop. Ruimte: Met ikebana gaat het om het creëren van ruimte, in plaats van ruimte te vullen.
Tijdens deze workshop leer ik je de basis beginselen van Ikebana Bloemsierkunst. We gaan een bloemstuk maken in een schaal. Met voorjaarsmaterialen en bloemen. Dit bloemstuk staat heel leuk als centerpiece op een prachtige tafel, of in de kamer op een mooi dressoir. De prijs van de workshop is €55 Een kezan(lod spijkerbed) heb je nodig om aan ikebana bloemsierkunst te kunnen beoefenen. Deze zit bij de workshop inbegrepen en deze krijg je mee om de ikebana bloemsierkunst thuis te kunnen beoefenen.

Droogbloemen stolp
Bloemen vereeuwigen in glas! Tijdens deze workshop gaan we een droogbloemen decoratie schikken in een stolp. De allermooiste droogbloemen en natuurlijke materialen vereeuwigt achter glas een super toffe eyecatcher voor in huis.
Let op! Omdat we de bloemen gaan schikken in klei zit er wel een droogproces van minimaal 1,5 aan vast. De bloemen decoratie eerst goed laten drogen anders krijg je schimmel in de bloemen. Droog duur 1,5 voor dat je de glazen bel over de stolp kan plaatsten.
Hoogte 25 cm doorsnede 17 cm prijs €55,-