Walcheren

Wandelsuggestie van Dolf de Nooijer in de omgeving van Middelburg en Klarenbeek.
Helemaal onderaan informatie over Linten en Ruggen.

Wandelommetjes - suggesties Dolf

WEIHOEK WANDELING omstreeks 6 kilometer
BRIGDAMME-SINT LAURENS-NATUURGEBIED WEIHOEK (ZANDVOORTSEWEG)- WALCHERSEWEG-NOORDWEG

Goed startpunt is Noordweg/Brigamseweg nabij de Vrijeschool of Jumbo Middelburg Sir W. Churchilllaan 49, op de kaart aangegeven met een rood kruisje X.
Je loopt over de Brigdamseweg naar het oosten en links aanhouden en gaat dan halverwege linksaf het Bridamsepadje in (schelpenpaadje).
Je komt uit op de Oostweg en daarna de T-kruising met de Noordweg en gaat rechtsaf over de Noordweg richting St. Laurens.
Bij de kruising met de Lelieëndaalseweg bij St. Laurens ga je linksaf (weer richting Middelburg) en loop je op het fietspad.
Eerste B-weg rechtsaf in (Pronkenburgseweg), je loopt dan door een opengedeelte met weidse uitzichten en zonder beschutting. Bij kruising linksaf de Zandvoortweg in. Je loopt dan langs het natuurgebied Weihoek met veel weidevogels, eenden, ganzen en trekvogels. Neem de verrekijker mee, is leuk.
https://www.hetzeeuwselandschap.nl/natuurgebieden/sint-laurense-weihoek
Je loopt door tot de Walcherseweg en op het kruispunt gaat u dus linksaf (een stukje over het fietspad en daarna voetpad en komt langs de Joodse begraafplaats aan de Walcherseweg. Bij de rotonde van de Laan der Verenigde Naties ga je linksaf richting benzinestation en bij de stoplichten steek je de Sandberglaan over en blijf je de weg volgen en heet nu President Rooseveltlaan. Bij de 1e kruising met de Noordweg kunt u kiezen of over de Noordweg terug naar het startpunt bij de Vrije School of u blijft de President Rooseveltlaan nog een stukje volgen om naar de Jumbo te gaan.
- -- -- -- -- -- -- ALTERNATIEVE VERKORTE ROUTE, VIA SCHOTTELWEG

Wandeling achterom Voetbalvelden Veersepoort-Klarenbeek. Circa 3,0 km

Wandeling Prooijensepark – Kaasboerderij Schellach. Circa 3,6 km

Linten en Ruggen

Wandelommetje Linten en Ruggen Klarenbeek - Veersepoort - Noordweg: 4 of 7 km.
Dit wandelommetje ‘Linten en Ruggen’ voert door de wijken Klarenbeek en Veersepoort. De route laat u nader kennismaken met bijzonderheden op allerlei gebied. We wensen u veel wandelplezier! Wijkteam Klarenbeek-Veersepoort Hoogtepunten van dit ommetje zijn: het Noordbolwerk met prachtig uitzicht op de singels, de Koepoort, de stedenbouwkundig zeer interessante wijk Veersepoort, het Kerkepad met zicht op het oudland, de Brigdamsekreekrug en het beschermde stadsgezicht met de lintbebouwing langs de Noordweg. Het wijkteam dat dit ommetje Linten en Ruggen heeft uitgewerkt wenst u veel plezier met deze combinatie van cultuur, natuur, stedelijk schoon en geografisch historie. Het ommetje is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Middelburg, Landschapsbeheer Zeeland en Kern met Pit. Volg de witte pijlen van de groene bordjes die op lantarenpalen en dergelijke zijn bevestigd. Op het kruispunt Nadorstweg / Prooijenseweg / Nieuwenhovensepad kan gekozen worden tussen de korte (de rode stippellijn op de kaart: 4km) en de lange route (de blauwe stippellijn op de kaart: 7km).

Omdat de route ons over oude kreekruggen en langs de lintbebouwing voert heet dit ommetje Linten en Ruggen. De belangrijkste wetenswaardigheden van de route zijn op de kaart aangegeven met een nummer en worden hierna beknopt beschreven. De volgorde ervan volgt de lange route vanaf de 2 Versie:16 juli. Samengesteld door: R. Mensonides: radboudm@live.nl Noordbrug (rode en blauwe lijnen). De route voert ons door de wijken Klarenbeek (roze), Veersepoort (paars), de linten Noordsingel (groen), Nadorstweg (geel) en de kreekrug Noordweg (oranje) zoals die op het tweede kaartje zijn aangegeven. Daarnaast wordt wat algemene historie van het Noordbolwerk, Klarenbeek, Veersepoort en de inundatie van 1944 gegeven.

Meer informatie in het gidsje; klkt u hier.