Walcheren

Tegel eruit, Plant erin, Intratuin 28 maart

Tegel eruit, plant erin!

Lever op zaterdag 28 maart 2020 een tegel uit eigen tuin in en krijg een gratis tuinplant cadeau.  Groei & Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin voor de 6e keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’ met als doel: een nog groener Nederland. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat maar ook voor een betere biodiversiteit (bijvoorbeeld meer voedsel voor bijen en vlinders). Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering. 

Actie

Kom op zaterdag 28 maart 2020 tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel (minimaal 30x30 cm) naar een vestiging van Intratuin. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens een voucher voor een gratis actieplant. Het is overigens

Klimaatbestendig

Zet meer planten in je tuin: 

  • Meer planten en minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem zakken waardoor de riolering minder snel overbelast raakt.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer planten in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is goed voor onder meer bijen, vlinders, andere bestuivers en vogels.


Voorwaarden actie ‘Tegel eruit, plant erin’:

  1. Bij inlevering van 1 tegel van minimaal 30 x 30 cm bij de stand van Groei & Bloei, ontvang je een waardebon
  2. Deze waardebon is goed voor 1 plant (uit een vooraf bepaald assortiment)
  3. 1 bon per huishouden
  4. De bon is alleen geldig op zaterdag 28 maart 2020
  5. Bij vermoeden van misbruik is Intratuin gerechtigd deelname ongeldig te verklaren.
  6. De waardebon is niet inwisselbaar voor contant geld.
  7. Kijk voor de Intratuin-vestiging bij jou in de buurt op www.intratuin.nl

(Niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden; maximaal 1 tegel per huishouden.)