Snertwandeling op 3 of 4 maart 2023

Snertwandeling op 3 of 4 maart naar Burgh Haamstede
Kom mee struinen door de Zeepeduinen met een gids en geniet na afloop van een welverdiende kop snert!

Data: vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart
Kosten: leden € 17,50, niet-leden € 24,00.
Locatie: Startpunt Pension Even Buiten, Zandstraat 9, 4338 LM Burgh Haamstede.
9.30u-10.00u: Welkom met een kop koffie/ thee bij Pension Even Buiten.
10.00u-12.00u: Met een gids van Natuurmonumenten  struinen door de Zeepeduinen.

We lopen door het afwisselende duinlandschap ’t Zeepe met duinvalleien, stuivende duinen en  langs zoetwaterduinmeertjes met zijn vele watervogels. De naam Zeepeduinen is een verbastering van het Zeeuwse seepelen (=sijpelen). Het grondwater sijpelde hier vanuit de duinen naar de lager gelegen omgeving. We komen ook  langs  bunkers uit de 2e wereldoorlog. De bunkers waren onderdeel van de Atlantikwall. Nu zijn het rustige, koele en vochtige plaatsen waar vele soorten vleermuizen verblijven. Ook grote dieren doorkruisen het duin. Damhert en ree, maar ook een kudde shetlandpony’s. De paardjes helpen mee om het duin open te houden.
Misschien lopen  we ook nog door het Slotbos van Slot Haamstede.

12.00u-13.00u:  Weer terug bij Pension Even Buiten waar een lekkere kop erwtensoep met roggebrood/brood en Zeeuws spek voor ons klaar staat, incl. koffie of thee (andere drankjes zijn voor eigen rekening).. Het is ook mogelijk om voor een vegetarische soep te kiezen.

Er is gekozen voor 2 ochtenden, want per dagdeel kunnen er maar maximaal 20 personen deel nemen.
Geef op het aanmeldingsformulier duidelijk aan voor  welke dag je kiest (of geen voorkeur).

We hopen dat vele leden komen mee-struinen.
Een goede afsluiting van de winter en een fris begin van de lente!

Aanmelden uiterlijk 15 februari via het aanmeldformulier; klik hier.
Sietske van Liere, Reiscommissie