Walcheren

Jubileumtulp met korting te bestellen

JUBILEUMTULP ‘Groei & Bloei 150’  via de afdeling te bestellen MET KORTING.

Heb je de prachtige Groei&Bloei Jubileumtulp al gezien?
Deze jubileumtulp werd gedoopt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix op 25 mei 2022 samen met Willem Poppe, het jongste lid van heel Groei&Bloei en is lid van onze afdeling WALCHEREN.

In het Jubileumnummer van juli/augustus van het Groei&Bloei tijdschrift is o.a. op pagina 52,53 en 54 een interview opgenomen  met Willem Poppe uit Meliskerke het jongste lid (20 jaar) en mevr. Hartog uit Baarn het oudste lid (106 jaar), leuk om nog eens te lezen.

De nieuwe triumphtulp ‘Groei & Bloei 150’ met een zacht oranje, zalmachtige kleur is aangeboden ter gelegenheid van het bijzondere jubileum. De bloemblaadjes ontvouwen zich tijdens de bloeitijd in de tuin (april-mei) maximaal. Ze hebben dan een diameter van 8 cm. Aan de steel (60 cm) zit heldergroen, opstaand blad. De nieuwe bloem is voortgekomen uit een kruising van Tulipa ‘Aafke’ en Tulipa ‘Holland Queen’. Het veredelingsproces van Tulipa ‘Groei & Bloei 150’ door Holland Bolroy Market uit Heiloo heeft 18 jaar geduurd. De nieuwe tulp is geschikt voor toepassing in de tuin en als snijbloem. Standplaats: zonnig. Plantdiepte 2x zo diep als de bol hoog is (net als de meeste bloembollen).

De bollen kunnen na de bloei (en als het blad is afgestorven) uit de grond gehaald en bewaard worden. In het najaar kunnen ze dan weer geplant worden.
Tulpen bevatten zowel stuifmeel als nectar en zijn dus aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers.

De tulp is nu te koop! De voorverkoop op de landelijke Groei&Bloei website is gestart met een speciale jubileumprijs van €11,25 voor 25 bollen, excl. €7,50 verzendkosten per pakket of aantal pakketten.

Bestellen via afdeling levert extra korting op, je betaalt dan nog maar €10,50 voor 25 bollen en is incl. verzendkosten. Er is echter 1 restrictie voor de afdeling en is dat de afdeling uitsluitend per 10 pakketten of een veelvoud daarvan kan bestellen. Dus als afdeling Walcheren kunnen we alleen 10, 20, 30 of veelvoud ervan bestellen. Dus de bestellers komen in eerste instantie op een (wacht)lijst te staan in volgorde van binnenkomst, tot er 10 pakketten van 25 bollen besteld zijn bij de afdeling en dan weer de volgende 10 tallen. Dus het kan voorkomen dat uw bestelling vervalt, indien we niet op een 10-tal eindigen. Nadat uw bestelling in een groep van 10 stuks zit, krijgt u bericht dat u de betaling kan doen aan de afdeling en alle betalingen dienen z.s.m. plaats te vinden doch uiterlijk 27 september.

De bestellingen moeten voor 26 september binnen zijn bij ondergetekende. De afdeling moet namelijk de bestelling doen voor 1 oktober 2022.

Na levering (half oktober) kunnen de bollen dan bij ondergetekende opgehaald worden en hiervan krijgt u bericht. Wil je gebruik maken van deze korting, stuur dan je bestelling naar Penningmeester  Dolf de Nooijer, emailadres ganooijer(at)zeelandnet.nl onder vermelding van het gewenste aantal pakketten van 25 bollen en je telefoonnummer. Indien je niet digitaal bent, kun je de bestelling telefonisch doorgeven aan Dolf de Nooijer 0118-634494.

Dolf de Nooijer, Penningmeester, PR en ledenwerving/-administratie afd. Walcheren, Emailadres: ganooijer(at)zeelandnet.nl