Walcheren

Podcasts

De afgelopen zomer heb ik mij verdiept in podcasts. Een podcast is een lezing die je kan downloaden op je I-pad of telefoon. Voordeel van downloaden is dat je op elk moment van de dag de podcast kan beluisteren op je telefoon zonder dat dit mobiele data kost. Ik luister vaak een podcast tijdens het werken in de tuin. Telefoon in je zak en oortjes in. Het is net een “Lezing op aanvraag”.
Er zijn podcasts over elk onderwerp dus ook over tuinieren. Helaas zijn de meeste podcasts over tuinieren in het Engels. Gelukkig zijn er ook enkele Nederlandse podcasts.
De twee beste voor mij zijn:

  1. Podplanten. Dit is een podcast van de Hortus van Amsterdam. Gedurende 30-40 minuten word een plant besproken met een expert. Er zijn op dit moment al 30 afleveringen.  Dit is voor mij de beste podcast. www.dehortus.nl/podcast/
  2. Discutafel. Dit is een podcast gemaakt door Ivonne Smit. De onderwerpen gaan over ecologisch tuinieren en permacultuur. Er zijn op dit moment 88 aflevering van 20-30 minuten. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering. https://discutafel.nl/

Sommige afleveringen zijn in het Engels.
Sinds kort is er een nieuwe podcast. Plantenvrienden. Dit is een podcast van Suzanne Streefland uit Rotterdam. https://plantenvrienden.nl/podcasts/ Hiervan zijn sinds juli al 18 afleveringen gemaakt. Het zijn vrij korte podcasts van 5-15 minuten.

Hoe download je een podcast ? Hiervoor kun je Spotify gebruiken maar ikzelf gebruik de app Castbox op advies van mijn oudste zoon. Dit is een gratis app te downloaden via Googleplay (Android) of  de Applestore. Castbox is een soort browser om te zoeken op podcasts. De podcasts die je leuk vindt kun je in je eigen bibliotheek zetten. Op het moment dat er een nieuw aflevering komt wordt deze automatisch in de playlist gezet. Uiteraard kun je de  podcasts ook downloaden via de sites van de desbetreffende organisatie. Daarom heb ik de websites erbij gezet.

Heb jezelf ook leuke podcasts ontdekt? Deel ze dan met ons door een bericht te sturen naar
Christien van den Bosch, Herma Angel of Margreet Roelse. We delen ze dan op de website