Walcheren
bekijk online
G&B Nieuwsbrief half maart 2022

Lezing Feng Shui van 21 maart gecanceld

We vinden het heel jammer dat de lezing over Feng Shui van 21 maart niet door kan gaan. Mariette Verlaan, schrijfster van het boek: Harmonie in jouw tuin met Feng Shui, heeft laten weten dat zij de lezing niet kan verzorgen om gezondheidsredenen. 
De website van Mariette is Tuinharmonie.nl, hier is het boek te bestellen en u kunt zich aanmelden voor één van haar twee tuinblogs: Tuincoach-blog of FengShuiTuin-blog. 
Klik hier voor de Home page van Mariette.

Martine van der Meule, lezingen

Online lezingen

Om het 150 jarig bestaan van te vieren organiseert Groei en Bloei twee gratis online lezingen op 28 maart en 4 april.  Klikt u hier voor meer informatie.
Op 28 maart is de lezing van Cor van Gelder: Bomen voor kleine tuinen. Cor van Gelder heeft in Boskoop een kwekerij die bekend staat om de bijzondere plantencollectie. De lezing start om 19.30 uur en via chat kunt u vragen stellen. 
Op  maandag 4 april is de lezing van Harry Pierik: Vormgeving in het groen, een artistieke uitdagen. Harry Pierik is tuinontwerper en weet van elke tuin een waar paradijs te maken. 

Groenworkshop paasstuk 9 april

Datum:      zaterdag 9 april 2022
aanvang:   10.30 uur
Locatie:     Tuindersbedrijf Kesteloo, Middelburgsestraat 83A, 4371 ER Koudekerke
Kosten:      leden € 28,95 / niet-leden € 38,45 (5-10 dln.)

Zij is in het najaar van 2021 begonnen met het geven van workshops en is nu al een begrip in Koudekerke en omgeving. De samenwerking met Groei en Bloei Walcheren is dan ook goed bevallen. 
In de ruime kas gaan we 9 april aan de slag met een paaskrans met diverse materialen en paasaccessoires. Tijdens deze workshop wordt er een voorbeeld meegedraaid en aan de hand daarvan kan iedereen meewerken of zelf een leuke en creatieve krans maken.
Opgeven graag vóór 2 april door het aanmeldformulier in te vullen, dat vindt u hier:

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops

Groenworkshop tekenen en schilderen 30 april

Datum:     zaterdag 30 april 2022
aanvang:  13.00 – 17.00 uur; evt. vervolg: 7 mei 2022
Locatie:    tuin Frans en Betsy de Visser, Oostkapelle
Kosten:    leden:  € 35,95; niet-leden € 43,95  (incl. materialen)

Joke Konings heeft zes jaar de Nieuwe Academie, Crejat, gevolgd. Sinds 2014 heeft zij haar eigen werkatelier INDEKUNST in 's Heer Abtskerke. Zij verzorgt daar teken- en schildercursussen en workshops. 
En nu een workshop voor Groei en Bloei in de tuin van Frans en Betsy de Visser in Oostkapelle. Met Betsy de Visser is de keuze gemaakt voor dit jaargetijde omdat de tuin volop in bloei zal staan. Dat is dus twee keer genieten èn van de mooie tuin èn van het maken van een mooie tekening of schilderij. 
Joke zal met iedere deelnemer van te voren contact opnemen om de workshop zo goed mogelijk voor te bereiden. Na aanmelding zullen uw gegevens dus met Joke gedeeld worden. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 april, klikt u hier voor het aanmeldformulier.

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops

Informatie over meerdaagse G&B reizen

Wij hebben onze eigen, bijzondere en gezellige afdelingsreis naar Floriade en de Acherhoek van 12 t/m 15 september. U kunt zich hiervoor aanmelden tot 23 april; klik hier voor alle informatie.
Reiscommissie.

Ook de afdelingen Goes en Zeeuws-Vlaanderen  organiseren een reis waarvoor u zich mogelijk nog net kunt aanmelden (tot 14 maart): een 8 daagse tuinreis naar zuid Duitsland / Beieren van 19 t/m 26 juni. I.v.m. aanmelddatum beter even bellen: Jan Kapteijn, telefoon: 0113-214-679. 

Aanmelden voor deelname voor 1 april

 • Aanmelden voor deelname aan Open Tuinen; klik hier voor meer informatie.
  Lieneke Hubrechsen,  coördinator.
   
 • Aanmelden voor de Natuurbelevingstocht Plompe Toren; klik hier voor meer informatie. Reiscommissie.

Diversen

 • U kunt zich nog snel (!) opgeven voor de workshop 'een levende tuin maak je zelf' op 23 maart; klik hier.
  Wendela van Dijken, Astrid v.d. Poel, cursussen.
   
 • Informatie over de zadenbibliotheek vindt  u hier. Deze is vanaf maart 2022 open en je kunt er gratis zaden van groenten, kruiden en bloemen lenen.
   
 • Denkt u aan de Plantenruilbeurs van 26 maart als u weer enthousiast bezig gaat in uw tuin? Er valt vast wel wat te delen (uit te spitten) en misschien heeft u stekjes?  Anderen zijn u dankbaar en mogelijk valt er ook voor u wat nieuws te vinden?  Ook voor beginnende tuiniers.
  Lieneke Hubrechsen, coördinator.

Welkom nieuwe leden; ledenbestand

In de nieuwsbrief februari/maart 2022 zijn de nieuwe leden, die in de periode daarvoor lid geworden waren, welkom geheten. In de afgelopen periode van 19 februari t/m heden (15 maart) is er 1 nieuw lid bijgekomen. Het nieuwe lid is welkom geheten middels een persoonlijke welkomstmail met brief en enige informatie en een welkomsttasje van onze afdeling. Het nieuwe lid komt uit Vlissingen. Voor 2022 zijn er dus in totaal 5 nieuwe leden bijgekomen voor onze afdeling.
Op 1-1-2022 hadden we een leden bestand van 410 leden en nu dus (15-3) 412 leden.
Verder hebben we ook al een nieuw lid uit Middelburg verwelkomt die per 1 april middels een cadeauabonnement lid is geworden en heeft ook al de welkomstmail en welkomsttas ontvangen.
Hieronder een overzicht van het aantal leden per woonplaats:
Middelburg 144, Arnemuiden 12 en Nw- en St Joosland 1 lid.
Vlissingen 55, Souburg 21 en Ritthem 10 leden.
Veere 10, Oostkapelle 25, Serooskerke 19, Koudekerke 17, Grijpskerke 16, Zoutelande 13, Westkapelle 12, Domburg 11, Vrouwenpolder 9, Aagtekerke 7, Meliskerke 7, Biggekerke 6 en Gapinge 2 leden.
Goes 1, Kloetinge 1, Yerseke 1, Kapelle 1, ’s Heer Arendskerke 1 en Nieuwdorp 1 lid.
Kortgene 1 en Kamperland 1 lid.
Burg-Haamstede 2 en Scharendijke 1 lid.
Tilburg 1, Eindhoven 1, Noordwijkerhout 1, Utrecht 1 en Aachen en Moers (Duitsland) 2 leden.

Penningmeester, PR en ledenwerving/-administratie KMTP afd. Walcheren, Dolf de Nooijer

Leden, zet u in uw agenda: 20 april Ledenontmoetingsavond?

Website en informatie

Klik altijd op de Home page voor recente informatie (wordt geregeld bijgewerkt).
Bezoek onze Facebookpagina (of instagram) om foto's te bekijken en te plaatsen.
Bij vragen over de nieuwsbrief of website even een berichtje naar: jacobs@zeelandnet.nl.
Heeft u vragen over inhoudelijke zaken dan kunt u mailen naar: chrvdbosch@zeelandnet.nl of naar: ganooijer@zeelandnet.nl. 
Foto's en informatie voor de website kunt u sturen naar de redactie:
Margreet Roelse: margreetroelse@gmail.com of Herma Angel: jacobs@zeelandnet.nl.