Walcheren
bekijk online
G&B Nieuwsflits eind oktober 2022

Groenworkshop herfstschikking 2022

Onze bloemschikdocentes Ilse van Es en Zoë den Boer hebben geruild van datum en workshop. Zoë den Boer gaat de herfstschikking verzorgen op zaterdag 12 november a.s. en de kerstschikking van zaterdag 17 december wordt verzorgd door Ilse van Es.
Voor de herfstschikking is dit keer gekozen voor het maken van een herfsttaart. Na een korte uitleg kan iedereen aan de slag met diverse materialen, steekschuim, mos, bloemen en ook exotisch materiaal om een mooi product te maken in fraaie herfsttinten. (zie voorbeeld hieronder). De workshop vindt plaats in de kassen van Tuinderij Kesteloo. Tijdens de workshop krijgt u een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Minimum aantal deelnemers is 6 personen en het maximum is 15 personen. 
Datum:     zaterdag 12 november
Aanvang:  14.00 uur, duurt ongeveer 1,5 uur
Locatie:    Tuinderij Kesteloo, Middelburgsestraat 83A, 4371 ER  Koudekerke
Kosten:     Ledenprijs € 23,95 en niet-ledenprijs € 29,95
Aanmelden uiterlijk vóór vrijdag 4 november met het aanmeldformulier op de website, dat vindt u hier:
 

Terugblikken

Op zaterdag 15 oktober hebben we genoten van een "turbo" workshop bollenmand maken. "Turbo" om verschillende redenen: met een korte duidelijke uitleg van Zoë den Boer konden we allemaal supersnel aan de slag. Omdat we allemaal heel snel waren met het vullen van de bollenmand met bolletjes en tuinaarde konden we al snel naar buiten om viooltjes uit te kiezen om de bovenkant te beplanten. Dat duurde wat langer want met zoveel verschillende soorten violen slaat de keuzestress toe. Maar uiteindelijk was iedereen binnen de gestelde tijd van 1,5 uur klaar. Ondanks (of juist door?) het "turbo" karakter was het een gezellige en geslaagde workshop en keerde iedereen tevreden huiswaarts met een mooie bollenmand. 
Voor een uitgebreider verslag met foto's, klikt u hier:

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops.

Voor meer terugblikken op activiteiten van 2022 klikt u hier.

Vooruitblikken

De kerstworkshop zal gehouden worden op zaterdag 17 december in het bloemenatelier van Ilse van Es aan de Rijkebuurtweg 3, 4354 SE te Vrouwenpolder. Zodra er meer over bekend is qua onderwerp, materiaal en prijzen wordt dit in de nieuwsbrief of nieuwsflits bekend gemaakt. Ook voor deze workshop geldt aanmelden met het aanmeldformulier op de website. 

Uitslag RABO Clubsupport

Website en informatie

Klik altijd op de Home page voor recente informatie (wordt geregeld bijgewerkt). Bezoek onze Facebookpagina (of instagram) om foto's te bekijken en te plaatsen. Bij vragen over de nieuwsbrief of website even een berichtje naar: jacobs@zeelandnet.nl. Heeft u vragen over inhoudelijke zaken dan kunt u mailen naar: chrvdbosch@zeelandnet.nl of naar: ganooijer@zeelandnet.nl. Foto's en informatie voor de website kunt u sturen naar de redactie: Margreet Roelse: margreetroelse@gmail.com of Herma Angel: jacobs@zeelandnet.nl.