Walcheren

Moestuinzaden - webshops

Het is op dit moment lastig om naar een winkel te gaan om zaden te kopen voor het nieuwe seizoen. Of het nu om groentenzaden of zaden voor eenjarigen of meerjarigen. Er zijn veel webshops die zaden leveren. Hierbij een paar:
Als eerste uiteraard Vreeken’s zaden. Website: www.vreeken.nl.  De webshop heeft heel veel keus in groentenzaden en bloemen zaden. Ook met leuke foto’s en zaai adviezen. Het nadeel is dat de levering soms wat op zich laat wachten of dat een deel van de bestelde zaden niet meer verkrijgbaar is terwijl dat niet op de site is aangegeven. Twee jaar geleden kreeg ik een nalevering pas in het najaar.
In Souburg zit sinds een aantal jaren een webshop: www.123zaden.nl.  Ze hebben vooral veel groenten zaden. Het assortiment wordt elk jaar groter. Na besteld te hebben via de site kun je de bestelling ook afhalen op hun huisadres na een afspraak gemaakt te hebben. Ik heb een aantal zaden bij hun besteld en ben daar tevreden over.
Voor mij een vertrouwde leverancier is Oranjeband zaden. Hun webshop heet: www.dezaden.nl. Vooral veel keus in groenten zaden.
Twee jaar geleden heb ik wilde planten zaden besteld bij Cruydt-Hoeck. https://www.cruydthoeck.nl voor de wilde bloemenwei. Dit is erg goed bevallen. Goede kwaliteit zaad, goede adviezen en snelle levering.

Er zijn nog veel meer webshops. Heb je goede of slechte ervaringen met een website laat het ons weten. 
Voor bloemenzaden heb ik altijd gekocht bij Vreeken’s zaden maar ik ben ook heel benieuwd of iemand van jullie een goed advies heeft voor het bestellen van eenjarig bloemenzaden. Is er iemand die ervaring heeft met bestellen in Engeland van bijvoorbeeld bloemenzaden van Thomson&Morgan of bijvoorbeeld in Nederland van zaden van “Van Hemert&Co?

PLANTGOED e.d.
Via Velt kunt u streekeigen plantgoed van bio-kleinfruit en bio-potgrond én het Velt-boek “Bessen uit de tuin” aanschaffen. Dit plantgoed komt rechtstreeks van bio-kweker Dijkwels Fruit  in Kapelle. Zeeuwser kan het niet! Deze kweker biedt de leden van Velt een korting op zijn producten van 15%! De aktie loopt tot 8 februari. https://veltzeeuwseeilanden.nl/

Christien van den Bosch, voorzitter

Moestuinzaden tips

Bep Kommers wil  de zaden etc. van Garant onder de aandacht brengen.
De volkstuinvereniging Levenslust betrekt de zaden van deze firma, maar Bep heeft op hun website gezien dat ze ook aan particulieren leveren.
En deze zaden zijn veel goedkoper dan bij de meeste zaadleveranciers. En toch goede kwaliteit, uit ervaring gesproken. Vooral als je veel soorten nodig hebt, kan dat dus voordelig zijn.
Hun website is : www.garantzaden.nl