Groentips & Groeninfo

Recept Cranberry en cornflakes crunch

Door Betty Zijp-Toomeij

          Serooskerke

Benodigdheden

Cake

175 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

175 g lichte bruine basterdsuiker

175 g boter zacht gemaakt

3 eieren middelgroot

5 afgestreken eetlepels cranberry saus in pot

Topping

3 eetlepels Lykes Golden Syrup ( Te koop bij Jumbo of AH in glazen pot)

100 g gedroogde cranberries

125 g Kellogs Cornflakes

Brownie Blik 28x18 cm ingevet

Oven voorverwarmen op 180 C

Cake beslag

Zeef de bloem.

Voeg de suiker, boter, eieren en cranberry sauce toe.

Mix alles tot een glad beslag.

Lepel het beslag in het ingevette blik, en maak de bovenkant mooi vlak.

Bak in de oven gedurende 30 minuten tot de cake goudbruin is.

Topping

Smelt de Syrup in een pan en voeg de gedroogde cranberries toe.

Laat het 1 a 2 min heel zachtjes koken. 

Maak de cornflakes iets fijner en voeg dit toe aan het syrup/cranberries mengsel.

Schep het mengsel over de cake. 

Zet daarna de cake terug in de oven gedurende 10 minuten. 

Laat het uit de oven 10 minuten afkoelen in het blik. 

Daarna kan de cake uit blik gehaald worden. 

Succes Betty.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915