Verslag Fietstocht  2014 - vrijdag 22 augustus 2014

Een geweldige fietstocht, die prima was verzorgd door Ada en Lia en waar 40 mensen hebben genoten van dit mooie stukje Walcheren. Iedereen bedankt voor het laten slagen hiervan; een tocht zonder ongelukjes, soms een beetje regen (maar dat viel nog reuze mee).

Dit jaar zijn we naar de volgende plaatsen gefietst:
Middelburg -Nieuw- en St Joosland – Arnemuiden – Ritthem - Souburg - Koudekerke.

We startten deze fietstocht bij Lieneke en Bram, die ons spontaan uitnodigden om hun tuin te bekijken en ons opwachtten met koffie, thee en heerlijk gebak.
Daarna door Middelburg en de nieuwe wijk “de Mortiere” langs het golfterrein richting Nieuw- en St Joosland, waar we het schilderachtige haventje konden bewonderen; dit is zeker een fotostop waard of een plek om nog eens terug te komen met je penseel!!!
Dan langs de prachtige monumentale boerderij Hof Nieuwlandsrust van de familie Polderdijk; door het dorp Arnemuiden, over de A 58 richting Binnendijk.
Bij Koosjes Salon de lunch. Een zeer mooi plekje met een heerlijke (groenten) tuin en prachtige vergezichten.
Via een bijzondere mooie route naar “Het Puntje” van de familie Schout in Ritthem. Zij vertelden iets over de tuin en er was een beperkt aanbod van planten, stekjes en bloemzaden verkrijgbaar. Hier dronken we koffie of thee en kregen een heerlijk "puntje".
Onze fietstocht verder via Souburg naar Koudekerke. Daar bezochten we de St Anthonijshoek (met pluktuin) en ook daar werd tot slot ook weer aan de inwendige mens gedacht!!

Foto's komen in het foto album na de reünie reizen op 22 oktober (wel bijgaand alvast een impressie).

Spelregels bij activiteiten

(onderaan het volledige Protocol)

Leden hebben op vertoon van hun geldig Groei & Bloei pasje gratis toegang tot lezingen; niet-leden betalen € 5,-. Tot de leden behoren ook de partners/huis-genoten van de abonnementshouder.

Bij activiteiten/reizen kan een lid altijd maximaal één introducé meenemen. Niet-leden en introducés betalen per activiteit een vooraf vastgesteld bedrag extra.

Zie verder: protocol onderaan.

Inschrijvingen en Annuleringen van deelname aan activiteiten van en door G&B afdeling Walcheren*

Mocht bij annulering van een activiteit/reis de vrijgekomen plaats niet opgevuld worden, dan zal helaas slechts de helft van het gestorte bedrag terugbetaald kunnen worden, in verband met de gemaakte kosten. Bij annulering vanaf de 28e dag tot dag van vertrek of later bent u de volledige reissom verschuldigd.

(De vrijgekomen plaats kan door deelnemers van de reservelijst ingevuld worden of, als er geen lijst is, door iemand die aangedragen wordt door de “uitvaller”).

Bij over-inschrijving wordt er geloot.

Uw inschrijving bij activiteiten wordt later bevestigd. Bij een opgave via het e-mail formulier op de website krijgt u altijd direct een bevestiging van ontvangst. Zodra de definitieve doorgang van de activiteit is vastgesteld wordt uw inschrijving definitief. U dient zelf een reis-, bagage-, ziektekosten-, ongevallen-, en annuleringsverzekering af te sluiten.

*Bij activiteiten georganiseerd door een derde partij gelden de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende partij en worden voor of na boeking verstrekt.

Geld overmaken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit,uw lidmaatschapsnummer en uw bankrekeningnummer.
Inschrijvingsnummer K.v.K. 40309426

Protocol Deelname Activiteiten

1.
Uitgangspunt is dat in principe alle activiteiten, zoals lezingen, cursussen, plantenruilbeurzen, tuinkringen, tuinreizen (ééndags of meerdaagse), fietstochten, snertwandelingen etc., openstaan voor zowel leden als niet-leden. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
·         Jaar- en Commissievergaderingen en Vrijwilligersavonden.
·         Indien het Bestuur besluit om een activiteit niet of maar beperkt open te stellen
          voor niet-leden.

2.
Een lid kan altijd maximaal één introducé meenemen. Deze wordt niet meegeteld als
niet-lid. Huisgenoten zijn leden.

3.
Niet-leden en introducés betalen altijd een extra bedrag op de ledenprijs voor de activiteit. Dit bedrag dient substantieel te zijn en minimaal 10%.

Toelichting

• Een introducé is iemand die aan een activiteit samen met een lid deelneemt. Op het aanmeldingsformulier worden zowel het lid als de introducé aangemeld.
  • Een niet-lid is iemand die aan een activiteit deelneemt als zijnde buitenstaander en dient zich apart aan te melden.
  • De regel dat bij activiteiten die opengesteld zijn voor niet-leden, leden voorrang hebben op niet-leden, komt hierbij te vervallen.
  • Indien een Commissie besluit om een bepaalde activiteit niet of maar beperkt open te stellen voor niet-leden, dient de Commissie een verzoek in te dienen bij het Bestuur met onderbouwing van de reden en zal het Bestuur een besluit nemen en kenbaar maken aan de Commissie. Zijn er meer niet-leden aangemeld dan het maximum dan worden deze op de wachtlijst geplaatst.
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”
Tweedledee en Tweedledum