Activiteiten & Actueel

Verslag Fietstocht  2014 - vrijdag 22 augustus 2014

Een geweldige fietstocht, die prima was verzorgd door Ada en Lia en waar 40 mensen hebben genoten van dit mooie stukje Walcheren. Iedereen bedankt voor het laten slagen hiervan; een tocht zonder ongelukjes, soms een beetje regen (maar dat viel nog reuze mee).

Dit jaar zijn we naar de volgende plaatsen gefietst:
Middelburg -Nieuw- en St Joosland – Arnemuiden – Ritthem - Souburg - Koudekerke.

We startten deze fietstocht bij Lieneke en Bram, die ons spontaan uitnodigden om hun tuin te bekijken en ons opwachtten met koffie, thee en heerlijk gebak.
Daarna door Middelburg en de nieuwe wijk “de Mortiere” langs het golfterrein richting Nieuw- en St Joosland, waar we het schilderachtige haventje konden bewonderen; dit is zeker een fotostop waard of een plek om nog eens terug te komen met je penseel!!!
Dan langs de prachtige monumentale boerderij Hof Nieuwlandsrust van de familie Polderdijk; door het dorp Arnemuiden, over de A 58 richting Binnendijk.
Bij Koosjes Salon de lunch. Een zeer mooi plekje met een heerlijke (groenten) tuin en prachtige vergezichten.
Via een bijzondere mooie route naar “Het Puntje” van de familie Schout in Ritthem. Zij vertelden iets over de tuin en er was een beperkt aanbod van planten, stekjes en bloemzaden verkrijgbaar. Hier dronken we koffie of thee en kregen een heerlijk "puntje".
Onze fietstocht verder via Souburg naar Koudekerke. Daar bezochten we de St Anthonijshoek (met pluktuin) en ook daar werd tot slot ook weer aan de inwendige mens gedacht!!

Foto's komen in het foto album na de reünie reizen op 22 oktober (wel bijgaand alvast een impressie).
meer

21
Aug
Gloriosa
21
Aug
Beeldig in het groen