FLORALIA PROJECT BASISSCHOLEN

Voor specifieke informatie klikt u op het Floralia project met het betr. jaartal.

ALGEMENE INFORMATIE:

Floraliaproject is een educatieve activiteit voor de groepen 4, 5 en/of 6 van de basisscholen.
Tijdens het project wordt het groeiproces en verzorging van planten behandeld.

De leerlingen leren op school jonge Pelargoniumplantjes (Geranium) opkweken en verzorgen met begeleiding van de Groei & Bloei-vrijwilligers en de leerkrachten.
De plantjes worden geleverd door kwekerij Overwater (onderdeel van Arduin), gevestigd aan de Langevielesingel 12 te Middelburg.

Er hebben zich uiteindelijk 21 scholen aangemeld, waarbij we 1 school uiteindelijk teleur moesten stellen en hebben afgewezen. Dit vanwege de te late aanmelding en dat al de vrijwilligers reeds ingedeeld waren.
In totaal doen er nu dus 20 scholen mee met in totaal 787 leerlingen en circa 200 leerlingen meer als afgelopen 2 jaar.

Het leuke van dit project is kinderen oog te laten krijgen voor iets wat groeit en bloeit.
Ook leren verzorgen, is hierbij belangrijk. Hoe beter je voor je plantje zorgt, hoe mooier het plantje wordt.
Zo met elkaar bezig zijn met de natuur heeft iets gezelligs maar gelijk dus ook iets educatiefs.

De ervaring leert dat de kinderen zo enthousiast reageren op deze “natuurlessen” dat ze je zelfs op straat herkennen en ze je dan komen vertellen hoe groot hun plant geworden is. Fantastisch toch!
Het voordeel van meewerken aan dit project is dat het maar ongeveer 3 dagdelen aan tijd vraagt en dat je vele kinderen enthousiast kunt maken voor iets wat groeit en bloeit.

De 1e keer (verpotten Pelargoniumplantjes met de leerlingen) is in de periode dinsdag 4 april t/m vrijdag 7 april.
Het 2e bezoek vindt plaats na circa 6 weken na de meivakantie (22-4 t/m 7-5).
Het 3e bezoek en tevens laatste bezoek vindt plaats in de maand juni en de leerlingen mogen hun plant mee naar huis nemen en krijgen een getuigschrift.

Als je het leuk vindt om (volgend jaar) mee te doen of als je eerst meer informatie wilt, neem dan eens contact op met Willy de Nooijer tel. 634494 of willydenooijer@zeelandnet.nl

Voor meer informatie kijkt u ook bij Floralia 2018 en bij Floralia 2017 voor verslagjes en foto's.

Presentatie

U kunt hier de laatste presentatie van het Floralia project bekijken.
Omdat het een Powerpoint presentatie is, moet u wel Powerpoint op uw computer hebben staan. Is dit niet het geval, dan heeft u een viewer nodig. Deze kunt u hier downloaden en installeren.
Opens external link in new windowLink naar de powerpoint viewer

Link naar de presentatie 2015

Kinderen:

Initiates file downloadLink naar woordzoeker 1 2017

Initiates file downloadLink naar woordzoeker 2 2017

Initiates file downloadLink naar woordzoeker 3 2017

Initiates file downloadLink naar kleurplaat 2017-1

Initiates file downloadLink naar kleurplaat 2017-2

Initiates file downloadLink naar het Floralia boekje

PZC 27-01-2017

Blue bells   Harger en Pettemerpolder