Verslag tuinkring De Nooijer

Zaterdag 9 september was de eerste Tuinkring nieuwe stijl bij Willy en Dolf de Nooijer. Op een hele regenachtige dag hebben een tiental enthousiaste Groei en Bloeileden bij volle zon de tuin bekeken. Een zeer verrassende tuin van twee mensen met een gezamenlijke passie. Najaarskleuren van bomen en struiken en allerlei bloeiende planten mengden zich tot een heel mooi aanzien. Er waren planten te bewonderen van verschillende tuinreizen naar o.a. Duitsland, Engeland en zelfs Nieuw-Zeeland. Mooie combinaties zoals een witte klimroos met een blauwpaarse Ipomoea van Groei en Bloei. Tussen de vaste planten stonden rode dahlia’s en witte kattensnorren. Verrassend waren de clematissen in struikvorm. Over de pergola een schitterende klimroos Compassion. Kortom een zeer inspirerend tuinbezoek dat werd afgerond met een gezellige koffietafel met heerlijke zelfgebakken cake.

Margreet Roelse

Verslag tuinkring Van der Meule

Op vrijdagmiddag 29 september een bezoek aan de tuin van Martine van der Meule. Een tuin met een verhaal. Bijzondere planten om te bewonderen en een tuinvrouw met veel plantenkennis om van te leren.
Omdat de directe omgeving van het huis bij de bouw aanzienlijk verhoogd moest worden, is het huis nu omringd door een prachtig plantentalud. Dit biedt plaats aan een keur aan zonminnende planten. Ook zagen we schaduwplanten, bijzondere (ook kruipende) planten, fruitbomen en een "strandje" aan het eind van de tuin. Gelukkig lieten ook de kipjes zich gewillig aan ons zien.
Daarnaast konden we haar uitgebreide collectie begonia's bewonderen; vele hiervan vertoeven 's zomers buitenshuis.
Binnenshuis nog nagenoten van een drankje en héérlijke zelfgemaakte appeltaart.
Bedankt, Martine, voor het leerzame kijkje bij jou in de tuin.

Herma Angel, Margreet en Sophia Roelse; foto's Sophia Roelse

Tuinkringen 2017 nieuwe stijll

Beste leden van Groei & Bloei,

Al jarenlang organiseert onze afdeling van Groei & Bloei in de zomermaanden Tuinkringen. Een aantal leden kijkt in het seizoen dan regelmatig bij elkaar in de tuin. Dit is altijd heel erg leerzaam en erg gezellig. Helaas is hier de laatste tijd wat minder animo voor en worden vooral nieuwe deelnemers gemist. Reden voor het Bestuur om eens te kijken of er een andere manier mogelijk is om geïnteresseerde leden toch een keer bij elkaar in de tuin te laten kijken.

Dolf en Willy de Nooijer en Martine van der Meule zijn bereid ieder hun tuin één zaterdagmiddag  hiervoor open te stellen en wel op:
9 september bij Dolf en Willy de Nooijer, Lodo van Hamelstraat 10, Middelburg
voor meer informatie over de tuin van Dolf en Willy Initiates file downloadklikt u op deze link (pdf-bestand openen).
Inmiddels is de datum verstreken.

en 23 september bij Martine v.d. Meule, De Meijstraat 32, Serooskerke
Gaat helaas niet door wegens ziekte.

Voor september is gekozen, omdat het ook leuk is om tuinen na het hoogseizoen een keer te bezoeken.
Voor deelname denken we hierbij  aan max. 10 leden per keer en een minimum van 6 leden.
U kunt zich via de website opgeven bij Lieneke Hubrechsen.

Mede namens het Bestuur, met vriendelijke groet,
Coördinator open tuinen / Tuinkringen / Plantenruilbeurs
Lieneke Hubrechsen, Koudekerkseweg 11, 4335 HC  Middelburg