Diversen

123zaden zoekt ervaren en enthousiaste tuinders.

123zaden is een online zadenwinkel en bestaat inmiddels 8 jaar. Wij zijn gevestigd in Oost Souburg maar we hebben geen stenen winkel.Wij zijn niet alleen maar zadenverkopers maar ook zelf gedreven tuiniers. Wij kweken al jaren groenten en kruiden maar toch voornamelijk veel soorten pepers en tomaten en we experimenteren ook graag met oude of juist nieuwe, aparte gewassen.

Al jaren fotograferen we datgeen dat we zelf kweken en gebruiken dit voor onze webwinkel en promotionele doeleinden.

Voor onze webwinkel willen we de komende jaren zoveel mogelijk foto’s maken van de producten/resultaten die voortkomen uit onze zaden. Helaas hebben wij niet de ruimte en de tijd om dit helemaal zelf te doen en daarom zoeken wij samenwerking met tuinders in de nabije omgeving.

Wie zoeken we:
-          Tuinders maximaal 25 km van Oost-Souburg.
-          Eigen tuin of volkstuin.
-          Enthousiaste en ervaren tuinders het liefst mensen die al jaren tuinieren.

 Wat bieden wij:
-          Wij bieden u gratis zaden die gekweekt mogen worden naar eigen inzicht en ervaring. Wij zullen ons niet bemoeien met het hoe en waarom.
-          U mag grotendeels alle zaden kiezen uit ons assortiment groenten, kruiden en bloemen van onze webwinkel www.123zaden.nl. De exotische zaden vallen buiten ons aanbod. Naast deze vrije keuze zullen we misschien nog wat soorten op ons verzoeklijstje hebben staan. Uiteraard alles in overleg. We gaan niemand dwingen echt ongewenste soorten te kweken.
-          U mag alles doen met de oogst zolang wij maar de kans hebben gekregen om foto’s te maken. Het fotograferen zal hoofdzakelijk plaatsvinden zodra de producten rijp zijn, de bloemen bloeien etc. In een heel enkel geval tussentijds. Alles uiteraard in goed overleg en we spreken samen netjes af wanneer het uitkomt dat we komen fotograferen.

Wat verwachten wij van u:
-          Eigenlijk heel weinig eerlijk gezegd. We gaan ervanuit dat u ervaring hebt in het tuinieren en dat u zelf over de middelen beschikt om de zaden die u gratis van ons ontvangt op te kweken tot mooie planten zodat er uiteindelijk mooie foto’s gemaakt kunnen worden.
-          We verwachten dat u ons een seintje geeft als er iets te fotograferen valt. Het maakt niet uit of er alleen 1 ding te fotograferen valt of een hele boel tegelijk.
-          Alle contact loopt direct via ons via email of telefonisch.

Waar worden de foto’s gemaakt:
-          In principe worden de foto’s bij u gemaakt. We nemen zelf wat attributen mee om de foto’s op te leuken, dingen als schaaltjes, houten plankjes, pannetjes etc.
-          Indien het niet mogelijk is om een goede foto ter plaatse te maken dan kan het zijn dat we een klein deel van de oogst meenemen naar onze eigen tuin/studio om daar een betere foto te maken. Het zal dan altijd slechts om een bescheiden hoeveelheid gaan en eigenlijk alleen van oogstbare producten zoals groenten. Planten van bloemen zullen uiteraard altijd blijven staan waar ze staan.

Wat gebeurd er na het fotograferen:
-          Dat mag u helemaal zelf weten, wij willen alleen enkele goede foto’s maken dus geniet van de bloemen, eet de groenten en kruiden lekker op. Doe ermee wat u wilt.

Wat doen wij met de foto’s:
In principe zijn wij vrij om met de foto’s te doen wat wij willen.
-          Gebruik voor onze webshop 123zaden.
-          Promotionele doeleinden zoals Social media, nieuwsbrieven etc.
-          Toekomstige publicatie in boeken, folders en magazines.

Hoe gaan we dit organiseren:
-          U meldt zich bij ons aan via email (info(at)123zaden.nl) of telefonisch (06-46633839).
-          U mag zaden kiezen in onze webwinkel www.123zaden.nl.
-          U mag kiezen uit onze selectie groente, kruiden en bloemenzaden.
-          U geeft via mail aan ons door welke zaden u graag wilt ontvangen.
-          Misschien vragen wij u nog andere soorten voor ons te kweken in goed overleg.
-          U ontvangt de zaden in eenvoudige plastic grip zakjes, dit om voor ons de kosten te beperken. Wij kunnen de zaden naar u toesturen, langsbrengen of u kunt ze in overleg bij ons ophalen. Misschien is het zelfs mogelijk dat we de zaden uitdelen op een nader te bepalen datum tijdens een Groei & Bloei bijeenkomst.
-          Zodra u de zaden hebt ontvangen trekt u gewoon uw plan en doet gewoon wat u gewend bent te doen. Indien nodig staan er zaaihandleidingen op onze website maar de meeste ervaren kwekers zullen die niet nodig hebben.
-          Zodra het zo ver is laat u ons weten dat we kunnen komen en we maken een afspraak.
-          Het fotograferen duurt niet lang een beetje afhankelijk van het aantal te fotograferen soorten.
-          Bij het verstrekken van de zaden wordt een kort formulier ingevuld waarop de soorten vermeld staan, de naam en adres van de ontvanger en contact gegevens zodat wij weten welke soorten naar welke mensen zijn gegaan en we contact kunnen opnemen.
-          Op verzoek van Groei & Bloei verloopt alle communicatie rechtstreeks tussen de tuinders en 123zaden. U kunt ons bereiken via email (info(at)123zaden.nl) en telefonisch (06-46633839)

meer

15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL