Aanpassing lezing Salvia's

Wim Maljaars van Joyplant zal de lezing over Salvia’s verzorgen op 26 maart.
AnneMarie van Mil van kwekerij Sunsister kan wegens ziekte helaas de lezing niet geven.
We hebben gelukkig  in Wim een goede vervanger gevonden. Hij is een groot liefhebber van Salvia’s en kan goed vertellen zoals we uit ervaring weten.
Hij zal naast planten voor de verloting ook planten voor de verkoop meenemen.

Datum: maandag 26 maart 2018
Locatie: De Zandput, Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Toegang: leden gratis; niet-leden gratis.

Lezing over Salvia's 26/03/18

Datum: maandag 26 maart 2018
Locatie: De Zandput, Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Toegang: leden gratis; niet-leden €5,-

AnneMarie van Mil (kwekerij Sunsister): Al bijna 20 jaar kweek ik Salvia’s, mijn liefde voor deze charmante planten is zo groot dat ik jaren geleden gestopt ben met het veilen van mijn planten via de klok, (onbekend is onbemind) en in kleinere vorm ben doorgegaan met mijn Salvia’s, nu met rechtstreekse verkoop naar de consument. Dat waren geen makkelijke jaren, zeker niet in het nuchtere Westland, inmiddels ben ik landelijk bekend, zeker door mijn deelname al die jaren aan de internationale kwekerijdagen van Bingerden, maar ook door publicaties in landelijke tijdschriften. Mensen rijden werkelijk een paar uur om enige planten te bemachtigen, vele dialecten hoorde ik dit jaar op het tuinpad. De uitbundige kleuren, de maandenlange bloei van Salvia maakt haar momenteel populair. Je herkent Salvia aan de vierkante stengels, lipbloemige bloemen en aantrekkelijke geur. Daarbij zijn de bijen, hommels en vlinders er dol op. In de kas hoor ik het hoge gezoem liever dan de radio. Ik heb winterharde, half winterharde, “zeker naar binnen” en vaste Salvia’s. Afgelopen jaren kwamen zelfs de half winterharde soorten na de zachte winters weer op in de tuin.
De meeste Salvia’s zijn zonaanbidders, maar ook voor de half schaduw zijn er Salvia’s uit Peru, Bolivia. Daarnaast heb ik een klein sortiment niet alledaagse, planten zoals Parahebe linifolia, Leonotis Leonurus, Lepechinia ‘Bella’   etc. zie www.sunsister.nl

Martine van der Meule, lezingen

Bloemendingetjes