Verslag Bloesem fietstocht 25/04/2018

Verslagje van de bloesemfietstocht rondom Kapelle

27 deelnemers hadden zich verzameld op de parkeerplaats bij restaurant De Caisson in Kapelle-Biezelinge voor een fietstocht door de bloeiende boomgaarden.

Een fietstocht zo vroeg in het jaar, dat was niet wat we normaal doen. Ook omdat het te ver was om op de fiets naar het beginpunt te komen was het spannend of er animo voor was. Een paar weken tevoren waren er nog niet veel aanmeldingen, misschien omdat het steeds zo koud en nat was? Gelukkig viel het allemaal mee en hadden we een leuke groep. Voordat we op de fiets stapten, kregen we eerst koffie met een heel groot stuk appeltaart.

In het restaurant kwamen ook onze gidsen van het Fruitteeltmuseum. Niet 2 maar ze waren zelfs met z'n drieën! Het was een grote verrassing toen ze vertelden dat we dwars door de boomgaarden mochten fietsen, iets wat normaal natuurlijk niet mag. De perenbomen waren zo goed als uitgebloeid maar de appels waren deels al in volle bloei en deels nog in de knop. Zo nu en dan werd er gestopt en kregen we uitleg over de moderne  manier van aanplanten, hoe je kunt zien hoe oud de aanplant ongeveer is, over ziektebestrijding enz.
Er werden ook volop vragen gesteld, kortom het was erg interessant. De gidsen wisten alles haarfijn uit te leggen.

Rond kwart voor 1 waren we weer in de Caisson waar we een heerlijke lunch voorgezet kregen.
Mosterdsoep met brood en een kroketje.
Hierna stapten we weer op de fiets richting Kattendijke. In de bamboetuin de Monnik  konden we rondkijken en genoten we in de zon op het terras van een kopje koffie of thee met cake.

Hierna fietsen we weer langs een mooie route terug naar de Caisson waar de auto's stonden.
Het was een mooie dag!

Veel dank aan het Fruitteeltmuseum dat deze dag voor ons had georganiseerd. Helaas konden wij daar geen kijkje nemen, zij waren nog aan het verbouwen. Vanaf 2 mei zijn zij weer open met een geheel vernieuwde opstelling. De gidsen hebben iedereen uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.
Misschien iets voor deze zomer?

Lien Osté, commissie reizen en wandelingen

Opens internal link in current windowMeer foto's in het foto album

Spelregels bij activiteiten

(onderaan het volledige Protocol)

Leden hebben op vertoon van hun geldig Groei & Bloei pasje gratis toegang tot lezingen; niet-leden betalen € 5,-. Tot de leden behoren ook de partners/huis-genoten van de abonnementshouder.

Bij activiteiten/reizen kan een lid altijd maximaal één introducé meenemen. Niet-leden en introducés betalen per activiteit een vooraf vastgesteld bedrag extra.

Zie verder: protocol onderaan.

Inschrijvingen en Annuleringen van deelname aan activiteiten van en door G&B afdeling Walcheren*

Mocht bij annulering van een activiteit/reis de vrijgekomen plaats niet opgevuld worden, dan zal helaas slechts de helft van het gestorte bedrag terugbetaald kunnen worden, in verband met de gemaakte kosten. Bij annulering vanaf de 28e dag tot dag van vertrek of later bent u de volledige reissom verschuldigd.

(De vrijgekomen plaats kan door deelnemers van de reservelijst ingevuld worden of, als er geen lijst is, door iemand die aangedragen wordt door de “uitvaller”).

Bij over-inschrijving wordt er geloot.

Uw inschrijving bij activiteiten wordt later bevestigd. Bij een opgave via het e-mail formulier op de website krijgt u altijd direct een bevestiging van ontvangst. Zodra de definitieve doorgang van de activiteit is vastgesteld wordt uw inschrijving definitief. U dient zelf een reis-, bagage-, ziektekosten-, ongevallen-, en annuleringsverzekering af te sluiten.

*Bij activiteiten georganiseerd door een derde partij gelden de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende partij en worden voor of na boeking verstrekt.

Geld overmaken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit,uw lidmaatschapsnummer en uw bankrekeningnummer.
Inschrijvingsnummer K.v.K. 40309426

Protocol Deelname Activiteiten

1.
Uitgangspunt is dat in principe alle activiteiten, zoals lezingen, cursussen, plantenruilbeurzen, tuinkringen, tuinreizen (ééndags of meerdaagse), fietstochten, snertwandelingen etc., openstaan voor zowel leden als niet-leden. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
·         Jaar- en Commissievergaderingen en Vrijwilligersavonden.
·         Indien het Bestuur besluit om een activiteit niet of maar beperkt open te stellen
          voor niet-leden.

2.
Een lid kan altijd maximaal één introducé meenemen. Deze wordt niet meegeteld als
niet-lid. Huisgenoten zijn leden.

3.
Niet-leden en introducés betalen altijd een extra bedrag op de ledenprijs voor de activiteit. Dit bedrag dient substantieel te zijn en minimaal 10%.

Toelichting

• Een introducé is iemand die aan een activiteit samen met een lid deelneemt. Op het aanmeldingsformulier worden zowel het lid als de introducé aangemeld.
  • Een niet-lid is iemand die aan een activiteit deelneemt als zijnde buitenstaander en dient zich apart aan te melden.
  • De regel dat bij activiteiten die opengesteld zijn voor niet-leden, leden voorrang hebben op niet-leden, komt hierbij te vervallen.
  • Indien een Commissie besluit om een bepaalde activiteit niet of maar beperkt open te stellen voor niet-leden, dient de Commissie een verzoek in te dienen bij het Bestuur met onderbouwing van de reden en zal het Bestuur een besluit nemen en kenbaar maken aan de Commissie. Zijn er meer niet-leden aangemeld dan het maximum dan worden deze op de wachtlijst geplaatst.
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923