Groentips & Groeninfo

Plantjesdag op Speelhof Hoogerzael

Activiteiten Speelhof Hoogerzael

1. Plantjesdag, zaterdag 12 mei
Speelhof Hoogerzael is altijd al groen, maar op za. 12 mei extra, door verkoop en ruilen van (moes)tuin- en kamerplanten.
10.00 - 16.00 uur: Kopen en te koop aanbieden:
Verkoop eigen gekweekte planten van Speelhof Hoogerzael, zoals tomaten, augurken, pompoenen, pattissons , div. bloemen en groenten. Ook kunt u zelf plantjes te koop aanbieden, mits u er zelf bij blijft.
11.00 - 12.00 uur: Ruilen:
Heeft u planten over en wilt u gratis nieuwe? Er is die dag gelegenheid om planten te ruilen. Vanaf 11 uur kunnen planten worden aangeleverd, opgepot en voorzien van naam. Daarna kunt u kijken in het aanbod welke u zelf zou willen hebben. Vanaf 11.45 uur kunnen de gewenste planten worden meegenomen.
Kinderactiviteiten: Neem de kinderen natuurlijk mee. Behalve het gebruikelijke avontuurlijk spelen kunnen ze meedoen aan het maken van heerlijke wildplukhapjes en die aan iedereen (die dat durft!) laten proeven.
2. Slootjesdag, zaterdag 9 juni:
Op Speelhof Hoogerzael worden waterdiertjes altijd al in het zonnetje gezet (niet te lang natuurlijk) maar op Slootjesdag extra! Er staan dan aquaria met de ‘vangst van de dag’, zodat je ze goed kunt bekijken. ’s Ochtends zal GertJan van Ginderen er een heuse lezing bij geven, voor jong en ouder. Je kunt de hele dag zelf waterdiertjes vissen met je schepnet en onderzoeken wat je gevangen hebt.
3. Moddermiddag, woensdag 27 juni:
Op Speelhof Hoogerzael kun je altijd al vies worden, maar op de Moddermiddag extra! Trek je oudste kleren aan en kom slieren op de modderglijbaan, moddertaartjes maken, laat je modderschminken en nog veel meer modderachtigs doen.

Op deze dagen is er ook lekkers te koop in het paviljoen. Zie voor details t.z.t.  www.speelhofhoogerzael.nl. Welkom!

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL