Groentips & Groeninfo

Afd. Bergen op zoom: avondbezoek Jorissenhoeve 13/06

Avond tuinbezoek De Jorissenhoeve 13 JUNI 2018 
AANVANG: 19.30 uur KOSTEN: Leden betalen 3 euro per persoon,niet-leden betalen 6 euro per persoon BETALING: Contant bij aanvang bezoek. Inschrijven kan tot 9 juni 2018 Opgeven liefst per email bij Cobie Rombouts rombouts50@home.nl   of per telefoon   06-20915704 
Speciaal voor onze afdeling Groei & Bloei Brabantse Wal is op deze avond in het kader van de Nationale Tuinweek een bezoek georganiseerd aan deze bijzondere hoeve. De boerderij met stal is gebouwd tussen 1938 en 1941 in Delftse Schoolstijl met neo-barokke elementen en staat op het terrein van de Jorissenhoeve. Cultuurhistorisch van belang als voorbeeld van de sociaal economische ontwikkeling van modelboerderij op landgoederen en vanwege de zeldzame architectuur van het ontwerp. Achter de formele voortuin ligt de Jorissenhoeve, herkenbaar aan de bijzondere klokgevel, uit 1938. De tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen. In elkaar overlopend zijn er de bloemenhof, het kruidenlaantje, de moestuin met de “vergeten groentes”, de waterpartijen, de bostuin, en het weiland met de Lakenvelder koeien. De totale oppervlakte bedraagt 7.5 ha. 

Landgoed Jorissenhoeve Achtmaalsebaan 17 4721 SM Schijf    www.jorissenhoeve.com
Route vanaf  Zeeland/ Bergen op Zoom:  Volg de snelweg A 58 richting Roosendaal. Bij knooppunt de Stok volgt u Breda, dan neemt u afslag 24 (Roosendaal-NispenEssen). Einde van de afrit volgt u Langdonk (rechtsaf), dan meteen rechts omhoog. Bij de stoplichten gaat u linksaf, dan bij het 3e stoplicht slaat u rechtsaf. (richting Achtmaal) Bij de driekwartsrotonde gaat u rechtdoor, dit is richting Achtmaal. De Zundertseweg gaat over in de Roosendaalsebaan en deze gaat over in de Achtmaalsebaan.

meer
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879