Groentips & Groeninfo

Activiteiten andere afdelingen

Voor u uitgelicht:

Afd. Goes: goes.groei.nl

Onze volgende activiteit is de lezing van Cor van Gelderen van plantentuin Esveld uit Boskoop over 'de Schaduwtuin. Deze lezing is op donderdag 30 augustus a.s., aanvang 20:00. Locatie zoals gebruikelijk dorpshuis 'Ons Dorpsleven' te 's Gravenpolder, entree €6 inclusief kopje koffie. Een korte inleiding..

"In de schaduw van bomen, aan de noordkant van de schutting of van die te hoge schuur van de buren, daar wil het nooit zo goed groeien allemaal. Planten blijven toch een beetje achter of erger nog, ze doen het helemaal niet. Dat is vaak toch een kwestie van de juiste plant op de juiste plaats zetten. Daar gaat het in de lezing de schaduwtuin over, welke vasteplanten geven een kleurtje aan de tuin ook als er vrijwel geen zonnestraaltje komt, wat voor klimplanten kunnen goed in de schaduw groeien? Er zijn natuurlijk meer dan genoeg interessante en prachtige planten die van nature de zon liever mijden. Maar de ene schaduw is de andere niet, droge schaduw of een vochtige bosbodem, het is nogal een verschil."

Afd. Brabantse Wal:

Tuinbezoek Tielens en Tielens in Hoeven op 8 september  2018
ADRES: Bovenstraat 63 4741 TP Hoeven
AANVANG: 13.30 uur
KOSTEN: Leden (en max 1 introducĂ©) betalen 2 euro per persoon,
niet-leden betalen 4.50 euro per persoon. Inclusief koffie of thee met iets erbij.
Afrekenen contant bij aanvang bezoek.
Opgeven voor 6 september het liefst per email bij Cobie Rombouts   rombouts50(at)home.nl   of per telefoon  06-20915704

Voor informatie over de afdelingen; klikt u op de volgende links:

Bye Bye Buxus
Vergane glorie - Blik op de tuin 875