Snoeicursussen fruitbomen en heesters door Jurjen van Opstal 2019

Voor het verslag van de eerste cursus (30 maart) Opens internal link in current windowklikt u hier.

Tweede cursus:
Datum: 16 november 2019
Locatie: landgoed  ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang: 10.00 uur. De cursus duurt tot 12.00 uur (of iets langer afhankelijk van het aantal deelnemers)
Deelname:  Zowel voor leden ( €4,00) als voor niet- leden ( €8,00)
Maximaal aantal deelnemers: 15

Voor de cursus op 16 november kunt u zich opgeven vóór 2 november door gebruik te maken van het inschrijfformulier.
Opens internal link in current windowKLIKT U HIER VOOR HET INSCHRIJFFORMULIER.

Elk jaar is het weer een succes: de snoeicursus die gegeven wordt door Jurjen van Opstal. Op zijn prachtige landgoed het Vierendeel geeft hij uitleg over het snoeien van de verschillende fruitbomen: appel, peer maar ook pruimen. Hij geeft op verzoek uitleg over het snoeien van heesters zoals roos, hortensia, buddleia.
U gaat zelf aan het werk, u leert het snoeien in de praktijk. Graag uw eigen snoeischaar meenemen en laarzen zijn ook geen overbodige luxe. Jurjen loopt rond en geeft aanwijzingen. Aan het eind van de morgen weet u meer over hemelscheuten, het pyramidemodel, terug naar huis snoeien en nog veel meer.
Koffie of thee hoort er natuurlijk bij.

Er zijn twee cursussen: in maart en november. De ervaring leert dat veel cursisten graag  allebei de cursussen volgen. Wat betreft inhoud zijn ze min of meer gelijk. Het geeft natuurlijk wel de kans om flink te oefenen op de fruitbomen op het landgoed.

Wendela van Dijken, cursussen

Bloemendingetjes