Verslag Operatie Steenbreek 9 maart 2019

De verstening in de steden en in de tuinen neemt nog steeds toe. De landelijke Operatie Steenbreek spoort iedereen aan  om de tuin te vergroenen. Minder stenen zorgen voor minder problemen tijdens hoosbuien die in de toekomst waarschijnlijk steeds meer voor zullen komen.

Afgelopen zaterdag 9 maart was er een actie “Tegel eruit plant erin” in het kader van Operatie Steenbreek van de gemeente Middelburg in samenwerking met  Groei en Bloei . In de stand van Groei en Bloei  namen wij de tegels in en gaven in ruil daarvoor een plant. Het waren prachtige planten die belangeloos beschikbaar waren gesteld door Groenrijk.  We werden bijgestaan door de kartrekker van de gemeente voor Operatie Steenbreek, Jeroen Sakko. Liesbeth Hamelink , tuinarchitect, was aanwezig om adviezen te geven hoe je je tuin kunt “ontstenen en heeft diverse waardevolle adviezen kunnen geven.

Al met al was het een zeer  geslaagde dag. Veel bezoekers, veel tegels, veel plantjes uitgedeeld. We hebben er zelfs 3 nieuwe leden bij!

Wendele van Dijken

Fotoverslag operatie Steenbreek

Hieronder foto's van de actie bij Groenrijk.

Verslag operatie Steenbreek - 2

Op zaterdag 9 maart was het gezellig druk bij de gecombineerde stand van de gemeente Middelburg en Groei & Bloei Walcheren om van bezoekers tegels en stenen in ontvangst te nemen en de door Groenrijk ter beschikking gestelde planten uit te reiken.

Ook de 10 bewoners WMZO De Tromp kwamen gewapend met stenen en tegels ons bezoeken. Met veel plezier wonen zij in hun nieuwe woonvoorziening maar de tuin heeft nog wat aankleding nodig en waar kun je dan beter terecht deze dag dan bij Groenrijk. Samen met de begeleiding werden de planten bekeken en al snel was het duidelijk wat het moest worden. Natuurlijk moest dit vastgelegd worden om anderen mee te laten genieten van dit avontuur.

Als alles volgens plan is verlopen, hebben inmiddels vrijwilligers van NL-Doet de plantjes in de tuin gezet en kan het genieten en de zomer beginnen!

Ans Tempelaar

Beste Ans,
Namens Danny, Niki, Mark, Noortje, Ralph, Regine, Dirk, Rebekka, Sicco en Denise bedankt voor de fijne actie bloemetje voor een tegel. Daarmee kunnen we zeker de tuin opfleuren op de NL Doet Dag. Zie ook de website van ons ouderinitiatief op www.wmzo.nl.
Hanny Dingemanse, secretaris van WMZO

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST