Middagexcursie tuinen Heinkenszand 20/09/2019

Middagexcursie vrijdag 20 september 2019 Op Tuinbezoek  in Heinkenszand.
Tijd: 13.30 -16.45 uur

Deelnemers: leden en introducés.
Heeft u zich eerder opgegeven en wilt u graag iemand meenemen, meldt u dit dan bij onderstaande contactpersonen of vult u het aanmeldformulier nogmaals in met de mededeling: aanvulling op eerdere aanmelding.
Deelnemersprijs: slechts € 1,50! pp (ledenkorting) en niet leden € 5,75 pp.

AANMELDEN VIA HET AANMELDFORMULIER VOOR 14 september 2019.

Op 20 september zijn we welkom in 2 tuinen in Heinkenszand bij:
1.   Peter van de Guchte, lid van onze afdeling.

De nog vrij jonge tuin, vanaf najaar 2012 gestart met inplanten, is ontworpen door Chris Ghyselen. Met een oppervlakte van 3000 m2, een breedte van slechts 20 m en de woning die grenst aan de stoep is de tuin 140 m. diep.
Direct achter het huis  vormen negen elipsvormige plantvakken samen de bloementuin met vaste planten en grassen.
Aansluitend is een gazon met een cirkelvormige vijver in het midden.
Via dit gazon komen we tussen de siergrassenbedden.
Hierop aansluitend ligt een naturalistische border in volle zon en een poel in halfschaduw.
Daarop aansluitend is de bloemenweide op schrale grond en wordt slechts twee keer per jaar gemaaid.
Op het einde is er een boomgaardje met hoogstam fruitbomen.
Bijzonder is dat je vanuit de woning het eind van de tuin begrensd door een dijk waarop populieren groeien kunt zien.

2.   Jopie Koens en Ton Altena van tuin “De Doolman”.

Geïnspireerd door de tuinen van Piet Oudolf, Mien Ruys en Madelien van Hasselt hebben we zelf een ontwerp gemaakt voor onze tuin.
Vervolgens hebben we in de jaren erna ook de hele tuin zelf aangelegd.
Gekozen is voor een strakke tuin qua lijnen spel van de paden en een losse tuin qua beplanting, met veel soorten bloemen en  grassen,  die het hele jaar door interessant moet zijn.

Deze tuin is op televisie geweest!
Ook in het maart nummer 2019 van ons verenigingsblad Groei&Bloei is een reportage te zien (pg 42 t/m 51).

Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk: 32, namelijk 16 personen per tuin.
Introducés zijn ook welkom, maar VOL=VOL.
We gaan dan ook in 2 groepen en wisselen halverwege de middag van tuin.
Tuinbezoeken zijn van 13.30 -15.00 uur en 15.15.- 16.45 uur.

Adres Peter van de Guchte: Dorpsstraat 159, 4451 KD Heinkenszand
Adres  Jopie Koens en Ton Altena: Oudekamerseweg 22, 4451 NC Heinkenszand

We gaan met eigen vervoer.

Inschrijven bij Liesbeth Hamelink voor 14 september 2019 via het AANMELDFORMULIER; klikt u hier.
Telefoon Liesbeth: 06 27 130 109
Telefoon Ada: 06 135 238 10

Het geld mag overgemaakt worden, na bevestiging, op rekeningnummer NL 18 RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van middagexcursie Heinkenszand, uw (evt.) lidmaatschapsnummer en uw IBAN banknummer.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST