Lezing Groen als Gras 15 mei 2019

Lezing door Robbert Lauret

Locatie: De Zandput, Zandput 5, 4353 BA Serooskerke
Toegang: voor leden gratis; niet-leden betalen € 5,-
U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Nederland staat wereldwijd bekend als thuishonk van de beste graszodenkwekers en zaadveredelaars; sportstadions over de hele wereld zijn bedekt met Nederlandse grasmatten. Toch worstelen we zelf in onze achtertuin vaak met het gazon.

Robbert Lauret (29), auteur van het boek Groen als Gras, legt in deze lezing uit hoe u een perfect grasveld kunt krijgen, startend met de voorbereiding voor het leggen van het gazon tot de fijnste kneepjes van het maaien, bemesten, beluchten en verticuteren. Ook zullen we deze avond stilstaan bij de maatschappelijke impact van gazons, wat betekenen gazons voor het milieu en hoe bereiden we ons grasveld voor op warmere en drogere zomers en heftige perioden met neerslag?
Of u nu voor het eerst een gazon bezit of al langer achter de maaier loopt, u leert deze avond ongetwijfeld nieuwe trucs waarmee uw gazon nog mooier wordt. Robbert onthult de geheimen van een perfect groen gazon waar uw buren alleen van kunnen dromen.

Robbert is geboren in Zeeuws-Vlaanderen en is hier al op jonge leeftijd aan het tuinieren geslagen. Als vakantiewerk heeft hij elke zomer zes weken bij een hoveniersbedrijf hagen geknipt en gazons gemaaid. Zelfs tijdens zijn studententijd in Nijmegen bleef de grasmaaier lonken. Inmiddels is hij als adviseur werkzaam bij de provincie Noord-Brabant waar hij vanuit het raam uitzicht heeft op de Bossche golfbaan. Zo nu en dan dwalen zijn gedachten af naar wat er zich onder de golfers bevindt: een perfecte grasmat.

Martine van der Meule, Lezingen

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST