Walcheren

Terugblik groenworkshop korenschoof binden 2021

Eindelijk na coronatijd weer een eerste activiteit van Groei en Bloei Walcheren! Woensdagavond 14 juli 2021 op een regenachtige avond met tamelijk harde wind vond deze groenworkshop plaats. Voor de eerste keer onder leiding van Fred Minnaar. Fred is bloembinder van beroep en heeft vroeger een eigen zaak gehad. Voor mw. Visser van 't Hof Hazenberg is de vakantietijd een drukke tijd en voor haar was het een uitkomst dat de leiding van de workshop door Fred overgenomen werd. Ik moet zeggen dat hij heel duidelijk en rustig kan uitleggen èn de deelnemers weet te boeien met een kwinkslag tussendoor!
Het aanbod van bloemen was anders dan vorig jaar, nu was er vooral keuze uit: Helenium, Malva wit en roze, Agastaches in wit en blauw, Zinnia's, Hortensia's, Verbena, etc. Het was nu ook een maand eerder dat we deze workshop organiseerden. 
Na de uitleg gingen de deelnemers met mand en schaar bloemen plukken met vooral lange stelen. Daarna aan de slag om een mooi boeket te maken. Eenmaal terug bij de werktafels stond er een kopje koffie of thee voor ons klaar. Ook tijdens het korenschoof binden was de hulp van Fred welkom. Alhoewel er ook deelnemers bij zijn die binnen no-time en zonder hulp een prachtig boeket weten te maken! 
Voor en tijdens de workshop was ook Dolf de Nooijer aanwezig om de niet-leden een kennismakingspakketje aan te bieden en uitleg te geven over het lidmaatschap.  Hij heeft samen met Fred de tafels en het restmateriaal opgeruimd, volgend jaar help ik mee!

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops