Walcheren

Terugblik kerstschikking 14 december 2019

Op zaterdagochtend 14 december heeft de groenworkshop kerstschikking van dit jaar plaats gevonden. Ditmaal volgens een nieuw concept, bij een nieuwe locatie en onder leiding van Clementine van Opstal. De organisatie was voor de laatste keer in handen van Ineke IJzerman. Zij heeft vele jaren de groenworkshops voor Groei en Bloei Walcheren georganiseerd. Bedankt Ineke voor je enorme, onvergelijkbare deskundigheid.
Het nieuwe concept hield in dat er dit keer niet van een voorbeeld gewerkt werd, maar dat de deelnemers naar eigen idee mochten schikken. Clementine stond iedereen bij met raad en daad. Zie hiervoor ook de foto's met uitleg over randen van de oase wegsnijden, hoogte en breedte bepalen, keuze maken voor natuurlijke materialen, kaarsen etc. Er was een ruime keuze in verschillende groensoorten: bonte hulst, dennengroen, safari, mos en verschillende soorten conifeer. Ook had Ineke materiaal meegebracht waar we uit mochten kiezen zoals: draad, krammen, kerstversiering
Bij de koffie werden we getrakteerd op een heerlijke Zeeuwse bolus, die smaakte na het harde werken. Want er werd hard en enthousiast gewerkt door de deelnemers. Dat is te zien aan de vele mooie foto's die door Sophia Roelse gemaakt zijn. Het was leuk om zo veel verschillende kerststukken te zien ontstaan en iedereen is tenslotte met een mooi resultaat naar huis gegaan. Volgend jaar weer!
Margreet Roelse, commissie redactie en groenworkshops