Walcheren

Lezing Eetbare Paddenstoelen 20 november

Lezing over de natuurlijke teelt van eetbare paddenstoelen door Pip Gilmore van Groene Takken. Deze lezing was i.s.m. Velt afdeling Zeeland. 
Na een uitleg over schimmels en paddenstoelen was er een demonstratie over het "pluggen" van de schimmels in boomstammetjes. In de pauze werden er kopjes soep uitgedeeld (door Pip meegebracht). In de pauze en na afloop was er een verkoop van stammetjes, zakjes gedroogde paddenstoelen, boekjes enz.

Lezing Heesters en bomen 1/10/2019

Heesters en bomen met mooie herfskleuren, bijzondere vruchten en zaden door Chris van der Wurff.

Een mooie lezing en veel mooie takken e.d. om iedereen eens op het gemak naar te laten kijken. Veel informatie en uitwisseling van ervaringen.

Lezing Vlinders in de tuin 10/09/2019

Lezing Groen als Gras 15/05/2019

Lezing Topstukken van Trompenburg 2/04/2019

Gert Fortgens, "Curator of Collections", toonde met een mooie beelden een selectie van de meeest bijzondere stukken uit de plantencollectie van de Trompenburg. Het zal menig bezoeker hebben geïnspireerd om het arboretum eens met eigen ogen te gaan zien. 

Lezing Botanische jeeptour door Tibet 20/03/2019

Lezing door Harry Jans: Botanische jeeptour door Tibet van Chengdu naar Lhasa, een unieke ervaring

Op woensdag 20 maart was er een interessante lezing van deze eerste botanische reis naar een gebied waar je maar moeilijk  toegang krijgt . Een expeditie met bergpassen tussen de 4000-5000 meter. Met bekende, maar ook onbekende planten. 
Prachtige foto's werden getoond.