Walcheren

Verslag dagreis Gardenista 16 mei 2019

Verslag 16 mei dagreis naar Gardenista bij kasteel Ophemert.

Met een nagenoeg volle bus, mede dankzij leden van de Goese afdeling, vertrokken we om 8 uur uit Vlissingen. Onderweg werden we getrakteerd op koffie in de bus met een heerlijke verse abrikozenflap van bakker Koppejan uit Koudekerke.

We kwamen mooi op tijd aan en stonden meteen in de rij voor de pinautomaten om muntjes te kopen voor de koffie en catering. Dat kostte wat moeite maar we zijn er in geslaagd.
Het terrein zag er feestelijk uit met mooie stands, veel bloemdecoraties bv boomwortels ingepakt in bloemen, versieringen met bloemen langs tentoverkappingen. 
Er was veel te zien en te ontdekken. Lezingen werden bijgewoond in het souterrain van het kasteel en het koetshuis, aangelegde tuinen werden bewonderd, er werd genoten van koffie met muffin met vioolmuziek, sfeervolle bloemstukken in het kasteel, een prachtige sprookjesachtige bonte stoet met mooie  kostuums van bloemen, boom en zon die het seizoen uitbeeldden van groei en bloeien.

Kortom een heerlijke dag met voor elk wat wils en prachtig weer.

De bus werd volgeladen met leuke nieuwe aanwinsten voor de tuin. Daar was het toch allemaal voor te doen. Op de terugweg waren er nog lekkere hartige hapjes en een drankje om de ergste honger tijdens eventuele files te stillen. Maar dat viel allemaal erg mee, we waren om 19.15 uur weer terug in Vlissingen.

Ans heel erg bedankt voor de organisatie en de heerlijke traktaties!
Liesbeth Hamelink

Hierboven en -onder een impressie van de dag. Meer foto's in het foto album.