Walcheren

Najaarskrans Ilse van Es 11/12/2021

Na twee jaar groenworkshops online was het nu eindelijk zover dat we een fysieke workshop konden organiseren met Ilse van Es van Ilse van Es Bloemenatelier. Omdat er toch rekening gehouden moest worden met de 1,5 meter afstand is er voor gekozen om de workshop niet in haar eigen atelier in Vrouwenpolder, maar in Grijpskerke bij de camping van haar schoonmoeder te houden. Deze locatie biedt meer ruimte en is centraal gelegen. 
De strokransen lagen al klaar en er was volop groenmateriaal ter beschikking. Allereerst moet de strokrans met mos bekleed worden. Dat gaat het makkelijkst door de krans half op de tafel te leggen, zodat er ruimte ontstaat om grip te hebben en het mos rond de krans te werken. Het mos wordt met krammen vastgezet. Als je een krans op een deur wil hangen moet je natuurlijk niet helemaal rondom bekleden, maar een krans die ook vanachter zichtbaar is wel. 
Daarna volgt allerlei groenmateriaal zoals eucalyptus, nobilis, skimmia hortensia, droogbloemetjes in verschillende soorten en kleuren. Er waren ook takken en bloemetjes in kleur gespoten. Ook is het een heel leuk idee om veren te verwerken in de krans, zoals van een fazant. 
Iedere deelnemer heeft een krans uitgewerkt naar eigen idee en met eigen kleurenvariaties. Zoals op de foto's te zien is, zijn alle deelnemers supertrots op het resultaat en gaan ze allemaal met een hele mooie krans naar huis.
De workshop was een groot succes, dankjewel Ilse!