Walcheren

Kerstworkshop 18/12/2021

Net op de valreep voor de lockdown hebben we kunnen genieten van een gezellige kerstworkshop bij Tuinderij Kesteloo. Zoë den Boer is net gestart met het organiseren van groenworkshops en dit was de eerste samenwerking met Groei en Bloei Walcheren. Hopelijk volgen er nog veel meer, want deze workshop was een groot succes!
De workshop werd gegeven in de kas van Tuinderij Kesteloo waar voldoende ruimte was om 1,5 meter afstand te houden tussen de deelnemers. Er waren drie workshops in één, er kon gekozen worden voor een kerstkrans, een kerststuk en een verticale schikking op vaas met amarylissen. Voor alle drie de stukken was oasis de basis. Er werd gewerkt naar voorbeeld, hiervoor is gekozen omdat Zoë drie verschillende stukken moest uitleggen en begeleiden. Dan is het handiger om van een voorbeeld uit te gaan. 
Er was ruim voldoende groenmateriaal aanwezig, bij deze workshop werd ook gebruik gemaakt van verse bloemen, zoals rozen en amarylissen. In het kerststuk werden ook zuidewindlelies verwerkt.  Qua groenmateriaal is gekozen voor asparagus, skimmia en eucalyptus. Ook leuk: er waren hyacintenbolletjes op kleur gespoten. De vazen, schalen en potten waren bij de prijs inbegrepen. 
Tip: als u zelf een stuk met amaryllis thuis wil maken: steek een stok in de steel, zo blijft de amaryllis staan!
Na ongeveer twee uur waren de werkstukken klaar en kon iedereen met een mooie creatie naar huis. Veel deelnemers brachten ook nog een bezoek aan de winkel, waar andere leuke kerststukken en kransen te vinden waren. Zoë vertelde ook nog dat ze veel ideeën op Facebook plaatst, zoals bijv. de kinderkerststukjes. Materiaal is te koop en af te halen bij Tuinderij Kesteloo.