Walcheren
bekijk online
G&B Nieuwsflits 2 mei 2024

Aanstaande activiteiten van G&B afdeling Walcheren

Groenworkshop hanging basket 18 mei, er is nog plaats!

Er is nog plaats bij deze workshop, aanmelden kan tot en met zaterdag 4 mei!
Zaterdag 18 mei is het weer zover! We gaan bij Tuinderij Kesteloo een hangmand (hanging basket) vullen met allerlei vrolijke plantjes onder leiding van Fred Minnaar. Bij goed weer kunnen we buiten aan de slag, zie ook hieronder voor de foto's van vorig jaar. Van veel deelnemers gehoord dat zij een hele zomer plezier hebben gehad van de hangmand. Om aan te melden klikt u hier: 
Datum:      18 mei 2024
Tijd:           13.30 uur
Prijs:          Leden € 27,99 en niet-leden € 35,99. € 5,00 korting bij meebrengen eigen hangmand!
Plaats:       Tuindersbedrijf Kesteloo, Middelburgsestraat 83A,  437 ER  Koudekerke

Fietstocht 24/05

Er zijn nog 6 plaaten. Wil je nog mee? Schrijf je dan zo snel mogelijk in (tot 10 mei).
Op 24 mei a.s. houden we de jaarlijkse fietstocht. Dit jaar op Walcheren. We starten om 9.30 uur aan de noordkant van Middelburg en fietsen naar Serooskerke, de tuin van Hedy van Straten: Domaine des Roses. Hierna naar Biggekerke, de tuin van Joke Cijsouw: Tuin t’Hofje, waar we uitgebreid gaan lunchen. Dan richting Koudekerke, de tuin van Conny Walraven;  De Houtenhandsche hof.  Hier kunnen we, na het tuinbezoek, nog genieten van koffie/thee en een bolus. We sluiten de fietstocht daar af. De kosten zijn € 30,90 voor leden en € 38,50 voor niet-leden. U leest meer in het artikel op de website; klikt u hierGraag tot ziens bij de fietstocht, Lien Osté en Judith Weijland, reiscommissie

Busreis Plantenfestijn Appeltern 8 juni; aanmelden voor 1 juni

Heeft u zich nog niet opgegeven voor de dagreis naar het Plantenfestijn Appeltern op zaterdag 8 juni? Het beloofd een spektakel te worden met als extra veel bijzondere kwekers uit heel het land. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 1 juni.
Opstapplaats: ZEP Middelburg (Podium 31). (Deelnemers van andere afdelingen kunnen ook kiezen voor een andere opstapplaats). We vertrekken om 7.45 uur en zijn rond 10.15 uur in Appeltern. De planning is om uiterlijk 16.30 uur terug te rijden, zodat we rond  19.00 uur weer terug zijn in Middelburg. Uitgebreidere informatie (en om u aan te melden) in het artikel op de website; klik hier. Lien Osté en Sietske van Liere, reiscommissie

Open Tuinen Dagen 14, 15 en 16 juni 2024

Zet u de data vast in uw agenda? Het 3e weekend van juni. Er doen 14 tuinen mee. U leest binnenkort meer op onze website.

Tienpuntenplan Groei & Bloei; wordt vervolgd in nieuwsbrief mei

In de volgende nieuwsbrief wordt weer een onderdeel van het Tienpuntenplan behandeld, zoals we elke maand willen doen. Iedereen kan een onderwerp toelichten of verduidelijken vanuit de eigen situtie.

PR G&B Walcheren + oproep kraam bemensing

Op zaterdag 25 mei houdt Tuincentrum Verstraten Walhout (één van onze sponsoren) een Dolle zaterdag. Onze Gr&Bl afdeling Walcheren staat er ook met een kraam. Het doel is om  meer bekendheid aan onze vereniging te  geven en we hopen natuurlijk ook  wat leden  te werven. We zoeken nog leden die een paar uur in de morgen of middag de kraam willen bemensen (klik hier voor meer informatie). Lijkt je het leuk om samen met iemand anders daar te staan of heb je nog vragen, geef je dan op bij Sietske van Liere, sjvanliere@zeelandnet.nl
We zijn van plan om weer wat vaker aanwezig te zijn bij evenementen van tuincentra op Walcheren. Vind je het leuk om 1 a 2 keer in het jaar in een kraam te staan. Meld je dan ook aan bij Sietske. Voor meer informatie klikt u hier.

T.i: Plantjesdag Speelhof Hoogerzael 11 mei; 10-16.00 uur

Website en informatie

Klik altijd op de Home page voor recente informatie (wordt geregeld bijgewerkt). Bezoek onze Facebookpagina (of instagram) om foto's te bekijken en te plaatsen. Bij vragen over de nieuwsbrief of website even een berichtje naar: jacobs@zeelandnet.nl. Heeft u vragen over inhoudelijke zaken dan kunt u mailen naar: chrvdbosch@zeelandnet.nl of naar info@walcheren.groei.nl. Foto's en informatie voor de website kunt u sturen naar de redactie: Margreet Roelse: margreetroelse@gmail.com of Herma Angel: jacobs@zeelandnet.nl.