Welkom bij Groei & Bloei

Snertwandeling 3 of 4 maart 2023

Zeepeduinen, Burgh-Haamstede; aanmelden voor 15 februari

VAN HARTE WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE AFDELING WALCHEREN VAN GROEI&BLOEI!

1948 - 2023: 75 jaar!

U kunt hier kennis maken met de activiteiten van de afdeling,
die door bestuur en de verschillende activiteitencommissies voor u zijn samengesteld.

Klikt u op uitgelicht, onderstreepte tekst of oranje balkjes (onderaan) voor meer informatie over de onderwerpen.

Oproep bestuursfunctie secretaris

Het bestuur is op zoek naar een secretaris
Groei&Bloei afdeling Walcheren is een actieve vereniging voor en door liefhebbers van bloemen en planten waarbij tuinieren en bloemschikken centraal staan. Het doel van de vereniging is het delen van kennis over tuinieren en bloemschikken. Dit doen we door middel van het organiseren van lezingen, workshops, excursies, open tuinen, planten ruilbeurzen , reizen en educatieve projecten op scholen. De afdeling Walcheren heeft ongeveer 400 leden en maakt deel uit van een landelijke organisatie met 25000 leden. De afdeling Walcheren bestaat uit een bestuur van 7 leden en heeft daarnaast een negental commissies met 11 commissieleden die het merendeel van de activiteiten organiseren. De commissieleden worden bijgestaan door een pool van vrijwilligers.
Om gezondheidsredenen treedt onze secretaris Ineke IJzerman af. Daarom  zijn we op zoek naar een secretaris. Meer informatie over deze functie leest u hier.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie neem dan contact op met voorzitter Christien van den Bosch email: chrvdbosch(at)zeelandnet.nl telefoon: 06-23340652

Oproep commissieleden voor promotie en ledenwerving Groei&Bloei

Dolf de Nooijer gaat per maart 2023 (ALV) ook stoppen met zijn activiteiten betreffende de Ledenwerving en Promotie.
We zijn dan ook op zoek naar één en liefst twee personen of meer die deze activiteiten van Dolf voor onze afdeling willen overnemen c.q. voortzetten. Ledenwerving en promotie voor de afdeling is belangrijk om het ledenbestand op peil te houden.
In de jaren voor corona is het ledental dankzij actieve promotie onder leiding van Dolf flink gestegen, maar helaas ook weer afgenomen t.g.v. de omstandigheden van de laatste 3 jaar.
Heeft u belangstelling voor één of meerdere van bovenvermelde taken meldt u dan aan bij Dolf de Nooijer (ganooijer(at)zeelandnet.nl) of bij Christien van den Bosch (chrvdbosch(at)zeelandnet.nl).
Heeft u nog vragen over de verschillende taken stel deze dan aan Dolf de Nooijer.
Wat de taken precies inhouden leest u in het artikel op de website; klikt u hier.

Oproep vrijwilligers Floralia

Klik hier voor meer informatie.

Oproep deelname open Tuinen 2023

U kunt zich weer aanmelden voor deelname aan de Open Tuinen dagen van uw afdeling Groei en Bloei Walcheren.  Zoals gebruikelijk, wordt deze  weer worden gehouden in het 3e weekend van juni. Dit is tevens het laatste weekend  van de Nationale Tuinweek 2023. Het gaat om vrijdag 16, zaterdag 17 en/of zondag 18 juni. Openstelling van uw tuin van 10.00-17.00 uur (geen avond openstelling). Het kan zijn dat u maar 1 dag open wilt zijn. In dat geval graag op zaterdag.
Het thema voor 2023 is: Groei & Bloei Walcheren, al 75 jaar jong ! Klik hier voor meer informatie in het artikel op de website.

Activiteiten Walcheren 2023

De activiteiten voor 2023 voor zover bekend. Zie ook de activiteitenkalender 2023.
Alle nieuwe activiteiten worden vermeld in de nieuwsbrieven.
U hoort van de contactpersoon van een commissie over het al dan niet doorgaan van een activiteit en evt. onder welke regels.
Klik op de onderstreepte tekst voor meer informatie.

Groenvragen - gratis voor leden

Ben je lid van Groei & Bloei, dan kun je je groenvragen stellen aan de Groenadviesdienst. Wiert Nieuman, oud-hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht en auteur van vele tuinboeken, helpt je graag! De spelregels: Vul het formulier in en beperk je tot één onderwerp per mail. Klik hier.

Kortingsgids

Checkt u nog even de kortingsgids als u naar evenmenten, kwekers, parken en tuinen gaat?

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Een tuin op de toekomst voorbereid(2) - Blik op de…

Er zijn geen agenda items gevonden