Walcheren

Welkom bij Groei & Bloei
Walcheren

Uitgelicht

VAN HARTE WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE AFDELING WALCHEREN VAN GROEI&BLOEI! 

1948 - 2023: 75 jaar!

Terugblik jubileummiddag 26 augustus: klik hier voor het verslag en foto's
Klik hier voor de diapresentatie 75 jarig jubileum

U kunt hier kennis maken met de activiteiten van de afdeling, 
die door bestuur en de verschillende activiteitencommissies voor u zijn samengesteld.

Klikt u op uitgelicht, onderstreepte tekst of oranje balkjes (onderaan) voor meer informatie over de onderwerpen.

Oproep commissieleden

Oproep commissielid "tuin workshops"
Als afdeling organiseren we al veel activiteiten. We missen in het programma echter nog een aantal praktische workshops op het gebied van tuinieren. Je kunt hierbij denken aan een workshop over bv snoeien, stekken, ontwerpen etc. etc. Je hoeft de workshop niet zelf te geven maar je moet wel op zoek  gaan naar iemand die de workshop kan geven, daar afspraken mee maken, een begroting maken en de workshop inplannen. Als afdeling kunnen we je daar uiteraard mee helpen. Twee keer per jaar hebben we een commissievergadering waarbij je met andere commissieleden ideeën voor een workshop kunt opdoen. Er zijn contacten met VELT, IVN en SLZ waar je eventueel samen een workshop mee kunt organiseren. Kortom je hoeft het niet alleen te doen. Voor informatie kun je bellen of mailen met Wendela van Dijken (secretariaat@walcheren.groei.nl) of met Christien van den Bosch (06-23360452, chrvdbosch@zeelandnet.nl).

Oproep commissielid (leden) promotie
Wie vindt het leuk om twee of drie keer per jaar in een kraam te staan om over onze leuke vereniging en speciaal over onze afdeling te vertellen? We zijn op zoek naar één of twee personen die twee of drie keer per jaar op een leuk evenement of bij een tuincentrum willen staan en dan enthousiast vertellen over onze vereniging en afdeling. Misschien vind je het altijd al gezellig om op een markt te staan en spullen te verkopen? Dan is dit misschien ook wel iets voor jou. De afdeling heeft een flink promotiepakket en inrichting voor een kraam ter beschikking. Je kan daar uiteraard ook je eigen invulling aan geven als de uitstraling maar Groei&Bloei blijft. De landelijke vereniging zorgt elk kwartaal voor een leuke promotie aanbieding. Heb je zelf ook ideeën hoe je dit aan zou willen pakken? Bel dan eens met de voorzitter Christien van den Bosch. 06-23360452. Wil je dit liever niet alleen doen maar ken je verder niemand dan gaan we op zoek naar een tweede persoon.

Het Groentje met het JAARPROGRAMMA 2023 is uit. Klik hier voor het jubileum Groentje als pdf-bestand.
Voor terugblikken op de activiteiten van 2022 klikt u op het sociaal jaarverslag 2022.
Voor de  flyer Open Tuinen 2023  klikt u hier.

GEBRUIK LEDENPAS

De ledenpas van Groei&Bloei is een persoonlijke pas en kan niet gebruikt worden door derden. Bij sommige bedrijven kunt u "OP VERTOON VAN DE LEDENPAS" korting krijgen. Om misbruik te voorkomen KAN er om een ID gevraagd worden.

Ledenwerfactie 2023

Voor meer informatie over de huidige kerstledenweractie en de voordelen van het lidmaatschap klikt u hier.  
 

Activiteiten Walcheren 2023

De activiteiten voor 2023 voor zover bekend. Zie ook de activiteitenkalender 2023. Of bekijk het Groentje met het jaarprogramma 2023.
Alle nieuwe activiteiten worden vermeld in de nieuwsbrieven.
U hoort van de contactpersoon van een commissie over het al dan niet doorgaan van een activiteit en evt. onder welke regels.
Klik op de onderstreepte tekst voor meer informatie.

  • Lezing Boomkampioenen van de wereld (14 november)
  • Groenworkshop Herfstschikking (11 november)
  • Groenworkshop Kerstschikking (16 december)

Kortingsgids

Checkt u nog even de kortingsgids voor leden als u naar evenmenten, kwekers, parken en tuinen gaat?

Terugblikken op activiteiten afdeling Walcheren 2023

Voor terugblikken klikt u op Terugblikken 2023; daaronder staan (in het oranje gebied) de terugblikken op de activiteiten tot nu toe.

Groenvragen - gratis voor leden

Ben je lid van Groei & Bloei, dan kun je je groenvragen stellen aan de Groenadviesdienst. Wiert Nieuman, oud-hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht en auteur van vele tuinboeken, helpt je graag! De spelregels: Vul het formulier in en beperk je tot één onderwerp per mail. Klik hier.

Tuinlog

16 Oct

Paul

Wolken…

15 Oct

Harry Hakvoort

Vroege lentebloei

Meer

Agenda

16 Dec

Kerst groenworkshop

Een creatieve goenworkshop waarbij een kerstkrans…

Meer