Walcheren
bekijk online
G&B Nieuwsbrief 4 juli 2023

In deze nieuwsbrief aandacht voor de groenworkshop Korenschoof binden en de dagtocht naar West Vlaanderen. Aan beide activiteiten kunnen er nog wat mensen deelnemen. 
We blikken al even terug op de de Open Tuinen Dagen. Andere terugblikken zoals de reis naar Schotland, het Floralia project en de fietstocht Zuid Beveland komen in de volgende nieuwsbrief.

Ter informatie: ons reiscommissielid Sietske van Liere laat weten dat haar telefoonnummer veranderd is nu ze net met prepensioen is gegaan. Misschien handig om dit ergens (bijv. in Het Groentje) te noteren: Sietske van Liere 06-14060115 (was 06-37708855).

Groenworkshop Korenschoof binden

De workshop Korenschoof binden, ook wel de leukste workshop van het jaar genoemd. Daarom hebben we nu twee avonden gereserveerd bij de fam. de Visser van 't Hof Hazenberg. 
Korenschoof binden staat voor een manier om een boeket te maken in de vorm van een korenschoof. Maar eerst gaan we met een mand en een schaar de pluktuin in. Fred Minnaar zal de nodige uitleg geven en ervoor zorgen dat iedereen met een mooi boeket naar huis gaat. Aanmelden voor 12 juli kan nog tot en met woensdag 5 juli. Aanmelden voor 19 juli kan nog tot en met 12 juli. 
Data:   12 en 19 juli 2023
Start:   18.30 uur
Duur:   ongeveer 2 uur
Prijs:    leden €  7,50      en niet-leden €  12,50
Adres:  Prelaatweg 81, 4363 ND  Aagtekerke
U kunt zich aanmelden met het aanmeldformulier. Klikt u hier: 
 

Dagtocht naar West Vlaanderen 8 september

Er kunnen nog wat mensen mee met de dagtocht; aanmelden kan tot 1 augustus.
De eerste tuin die we zullen bezoeken is Hoeve Bonem in Damme. Na de koffie is er een rondleiding door gidsen. Hierna is het ongeveer een half uur rijden naar de Tuinen van Adegem (in de buurt van Maldegem) met hier een eenvoudige warme lunch. Daarna een keuze tussen een rondleiding door de ontwerper v.d. tuin of zelf rondstruinen. Onze laatste stop is in Biervliet bij kwekerij In Goede Aarde, waar we verwelkomd worden meer informatie krijgen. Er is koffie en koek en natuurlijk zijn er veel plantjes te koop. Om 18.30 uur zullen we weer thuis zijn in Middelburg. 
Klikt u hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Leden voor ledenmiddag 26 augustus

De leden voor ledenmiddag nadert met rasse schreden.
De commissie vraagt de leden om vooral aan te geven of ze wel of niet komen. Dit kan in de speciale Nieuwsflits voor leden door simpelweg op het WEL of NIET rondje te drukken en te versturen. (De flits komt binnenkort). De commissie zoekt ook nog leden die willen exposeren, bak(st)kers en vrijwilligers voor de middag. Oh ja, vergeet u niet om zaadjes mee te nemen voor de ruilbeurs.

Terugblik Open Tuinen dagen 16 t/m 18 juni 2023

Het waren zonnige dagen en veel mensen kwamen op bezoek bij de 16 Open Tuinen op Walcheren.
In de terugblik op de website staan al wat foto's per tuin en er komen er mogelijk nog meer bij. Ook u kunt een leuke foto toesturen aan Margreet of Herma.
Alvast even kijken? Klik dan hier.

Korte terugblik reis Schotland

De tuinreis naar Schotland was een groot succes. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan deze week. En wat een prachtig weer, fijn hotel, aardige Schotten en supermooie tuinen! Dankzij de stuurmanskunsten van Miranda kwamen we in elke tuin en onze reisleidster Beline heeft ons onderweg  veel geleerd over tuingeschiedenis en de geschiedenis van Schotland. Voldaan en verzadigd kijken we terug op een fantastische reis! Er komt een verslag van de reis, door verschillende deelnemers gemaakt, op de website, zodat iedereen nog eens na/mee kan genieten van al het moois!
Liesbeth Hamelink

Ledenwerfactie zomer 2023

Lees meer over de zomerledenwerfactie en om u op te geven. Klik hier.
Als niet- leden tijdens een activiteit lid worden, krijgen ze het verschil tussen leden- en niet-ledenprijs teruggestort op hun rekening. Dus zij doen direct mee voor de ledenprijs en profiteren direct van het lidmaatschap.

LET OP: GEBRUIK LEDENPAS

De ledenpas van Groei&Bloei is een persoonlijke pas en kan niet gebruikt worden door derden. Bij sommige bedrijven kunt u "OP VERTOON VAN DE LEDENPAS" korting krijgen. Om misbruik te voorkomen KAN er om een ID gevraagd worden.

Welkom nieuwe leden

In de nieuwsbrief van mei 2023 zijn de nieuwe leden, die in de periode daarvoor lid geworden waren, welkom geheten. In de afgelopen periode van 20 mei 2023 t/m heden (29 juni)  zijn er 5 nieuwe leden bijgekomen, waarvan 1 tgv overschrijving van afd. Brabantse Wal naar afd. Walcheren. Twee van vijf nieuwe leden zijn tijdens het Open Tuinen Weekend van de afdeling lid geworden, waarvoor dank namens afdeling. Namelijk 1 bij de Klanktuin van Jo en Leunis Minderhoud in Aagtekerke en 1 bij Anita en Leo van der Klip in Middelburg. De nieuwe leden zijn welkom geheten middels een mailbericht en enige informatie en een welkomsttasje van onze afdeling.
De nieuwe leden komen uit 2x Middelburg, Oostkapelle, Zoutelande en Capelle a/d IJssel.
We zijn in 2023 gestart met een ledenaantal van 371 leden. Op dit moment hebben we als afdeling 387 leden.

Lid zijn van Groei&Bloei afd. Walcheren en lid worden via onze afdeling heeft nog steeds vele voordelen. Zoals b.v.;

  • bij deelname aan activiteiten ledenkorting op kostenprijs,
  • gratis toegang lezingen,
  • ledenkorting bij een paar tuincentra, zie ledenvoordeel,
  • gratis groenadvies bij de Groenadviesdienst van G&B landelijk,
  • landelijke kortingsgids met kortingsbonnen,
  • lid worden via afdeling is gratis welkomstcadeau + korting op abonnementsprijs,
  • nieuwe leden kunnen direct voor ledenprijs (is onder kostprijs) deelnemen aan afdelingsactiviteiten.
  • nieuwe leden krijgen een G&B welkomsttas van de afdeling met extra tijdschriften, informatie en dergelijke.
    ​​​​​​​Ledenadministratie Dolf de Nooijer

Website en informatie

Klik altijd op de Home page voor recente informatie (wordt geregeld bijgewerkt). Bezoek onze Facebookpagina (of instagram) om foto's te bekijken en te plaatsen. Bij vragen over de nieuwsbrief of website even een berichtje naar: jacobs@zeelandnet.nl. Heeft u vragen over inhoudelijke zaken dan kunt u mailen naar: chrvdbosch@zeelandnet.nl of naar: ganooijer@zeelandnet.nl. Foto's en informatie voor de website kunt u sturen naar de redactie: Margreet Roelse: margreetroelse@gmail.com of Herma Angel: jacobs@zeelandnet.nl.