Walcheren
bekijk online
G&B Nieuwsbrief mei 2024

Workshop botanisch tekenen 15 juni 2024

Vind je het een uitdaging om onder begeleiding van een illustrator te leren kijken, voelen en visualiseren wat de pracht van de tuin, bloemen en planten is? Agnes illustreerde voor verschillende media de flora in Nederland, Europa en de wereld en ze leert je in deze workshop alle technieken om een prachtig eindresultaat te maken. Deze workshop is voor iedereen (dus beginners of gevorderden) want Agnes begeleidt iedereen op zijn/haar niveau. De prijs is inbegrepen alle materialen (aquarelverf, penselen, papier) en een kopje koffie of thee. Alvast kennismaken? https://www.agnesdenhartogh.nl/
Inschrijven voor deze workshop kan met het aanmeldformulier, daarvoor klikt u hier: Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juni.
Let op voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 10 personen en een maximum aantal van 16 personen. 
Datum:    zaterdag 15 juni
Tijd:        13.00 - 16.00 uur
Prijs:        Leden €  27,50  en niet-leden €  35,75
Locatie:   Start in atelier Walstraat 20, 4381EE Vlissingen voor uitleg en instructie, daarna uitwerking in de verborgen tuin achter de Willem III-kazerne.

Open Tuinen Dagen 14, 15 en 16 juni

Er doen 14 tuinen mee met de Open Tuinen van Groei & Bloei afdeling Walcheren. U leest alle informatie hierover in het artikel op de website; klikt u hier.
De informatie per tuin staat ook apart op de website. Klikt u hier.
Anders dan voorgaande jaren zijn niet alle tuinen op zaterdag geopend. Er zijn tuinen open op vrijdag, zaterdag of zondag en soms op meerdere dagen. Op de website staat aangegeven welke tuinen op welke dag open zijn. Dat is handig als u uw tuinbezoek wil plannen. Klikt u hier voor het overzicht per dag.

Groenworkshop Korenschoof binden 19 juni

Dit is de eerste van twee avonden in de pluktuin van 't Hof Hazenberg. Een enorme pluktuin waar ieder jaar weer een pracht aan bloemen geplukt kan worden. Fred Minnaar legt eerst de techniek van het korenschoof binden uit. Daarna gaan we met een mand en plukschaar het veld in om een mooi boeket bij elkaar te kiezen. Eenmaal terug helpt Fred om er een mooi korenschoof-boeket van te maken. Koffie en thee staan al klaar bij terugkomst uit het veld. Voor deze workshop geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen per avond. Aanmelden kan vanaf nu met het aanmeldformulier op de website. Klikt u hier: 
Datum:           Woensdag 19 juni
Tijd:                18.30 uur
Prijzen:           Leden: € 7,50        Niet-leden € 12,50 
Plaats:            Hof Hazenberg,  Prelaatweg 81, 4363 ND  Aagtekerke

Busreis Appeltern 8 juni; aanmelden tot 1 juni

U kunt zich nog tot 1 juni aanmelden voor de busreis naar Plantenfestijn Appeltern. Hoe meer mensen meegaan hoe goedkoper de bus. U leest meer in het artikel op de website; klikt u hier.

Vooraankondiging dagreis Utrecht e.o. 11/09

Let op : in de volgende nieuwsbrief komt alle info over de dagreis naar Utrecht e.o., maar  zet de datum voor de reis 11 september vast in uw agenda.

Vervolg tienpuntenplan: dood hout

Het behouden van dood hout en herfstblad speelt een cruciale rol in de biodiversiteit en het ecologisch evenwicht van een tuin. Vaak wordt dood hout en bladeren gezien als rommel dat opgeruimd moet worden, maar in werkelijkheid biedt het tal van voordelen voor planten, dieren en de algehele gezondheid van de tuin. Lees meer in het artikel op de website; klik hier.
Het geheel valt onder punt 9 van het tienpuntenplan: ruim eens wat minder op.

 

Terugblik workshop hanging basket 18 mei

Vorige week zaterdag zijn we lekker buiten aan de slag gegaan met een groep van 14 enthousiaste deelnemers! Na een heel duidelijke uitleg van Fred Minnaar is het iedereen gelukt om in rap tempo een mooie hangmand te maken met mos en kleurige plantjes. Iedereen was zelfs al klaar vóór de 2de koffieronde. Maar de koffie (of de thee) smaakt ook prima na het gedane werk. Dus iedereen bleef nog even gezellig napraten. Voor meer foto's klikt u hier:

Terugblik workshop ajourkrans 20 april

Deze workshop was het resultaat van de hernieuwde samenwerking tussen Groei & Bloei afdeling Walcheren en Intratuin Koudekerke. Fred Minnaar heeft eerst een mooi voorbeeld van een ajourkrans gemaakt en heeft daarna, samen met ondergetekende, de bloemen en het groen uitgekozen uit de collectie van Intratuin. Al het materiaal is daarna speciaal voor ons besteld en op de dag van de workshop voor ons in de workshopruimte klaargezet. Door de veelheid aan kleuren ontstond er meer ruimte voor eigen keuzes. Zo kon er in 1 kleur gewerkt worden of juist met vier verschillende kleuren, contrasterend of juist in harmonie. Zie hieronder voor de foto's en als u hier klikt voor het artikel met meer foto's. 

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops

Terugblik lezing Velt 9 april

Op dinsdag 9 april heeft Rien Klippel een zeer interessante lezing gegeven hoe de bodem in onze tuinen werkt en hoe je deze goed kunt onderhouden. Voor de pauze ging het er vooral over hoe de bodem werkt en de chemie in de bodem. Na de pauze vertelde hij hoe we deze  bodem gezond kunnen houden zodat onze planten goed groeien. Rien Klippel is een goed verteller en de 60 mensen in de zaal hebben dan ook een leerzame avond gehad. Deze lezing hebben we samen met de vereniging Velt Zeeuwse eilanden georganiseerd. De powerpoint presentatie van de presentatie is voor degene die aanwezig was tijdens deze lezing op te vragen bij Christien van den Bosch. chrvdbosch@zeelandnet.nl Deze lezing is georganiseerd in het kader van het Groei&Bloei 10 punten plan. En wel over punt 1, De bodem is de basis.

Zomer ledenwerfactie

Word nu lid. Meer informatie in het artikel op de website; klikt u hier.

Onze adverteerders

Onze adverteerders staan voor u klaar met mooie producten. Klikt u hier.

Website en informatie

Klik altijd op de Home page voor recente informatie (wordt geregeld bijgewerkt). Bezoek onze Facebookpagina (of instagram) om foto's te bekijken en te plaatsen. Bij vragen over de nieuwsbrief of website even een berichtje naar: jacobs@zeelandnet.nl. Heeft u vragen over inhoudelijke zaken dan kunt u mailen naar: chrvdbosch@zeelandnet.nl of naar info@walcheren.groei.nl. Foto's en informatie voor de website kunt u sturen naar de redactie: Margreet Roelse: margreetroelse@gmail.com of Herma Angel: jacobs@zeelandnet.nl.