Walcheren

Terugblik middaglezing schaduwplanten 16/01/2024

Een impressie van de interessante en goedbezochte middaglezing van Gerrie Veenstra over schaduwplanten, waar ook de nodige pantjes werden verkocht en verloot.
Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Middaglezing Gerrie Veenstra 16 januari 2023

Lezing: Schaduwplanten door Gerrie Veenstra van kwekerij “De Botterhutte"
Datum: 16 januari 2024; Tijd: 14:00-16:00 uur
Locatie: De Zandput, Zandput 5 Serooskerke.
Kosten: Leden, gratis, niet leden € 5,00
Vooraf aanmelden is voor een lezing niet nodig

Na de zeer interessante lezing van Gerrie Veenstra vorig jaar heeft de commissie lezingen hem weer uitgenodigd. Ook dit keer weer  een middaglezing. De passie van Gerrie zijn “Schaduwplanten” en in het bijzonder de Hosta's. Er is een leuk filmpje op Youtube waar hij verteld, gezeten tussen de Hosta’s, waar deze passie vandaan komt.   https://www.youtube.com/watch?v=d0Dk_HZbD3c. (Wordt het filmpje niet goed afgespeeld kopieer dan de verwijzing in je browser). Maar in deze lezing zal her nauwelijks over hosta’s gaan maar meer over ander schaduwplanuiteraard j. Hij gaat ook tips geven hoe je dit vaak saaie stukje tuin om kan toveren tot een groene oase met soms een wat mystieke uitstraling. 
Bijgevoegd eeb filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=d0Dk_HZbD3c&ab_channel=AllesWatBloeit

Hij zal planten meenemen voor de verkoop en de verloting. Maar het is ook mogelijk om planten te bestellen die je dan in de De Zandput kunt ophalen. Voor bestellingen ga naar zijn website en vermeld in de mail dat je de planten ophaalt op 16 januari in Serooskerke. Dit moet minimaal 5 dagen voor de lezing. Dus voor 10 januari. Zie de website voor de voorwaarden en een reservering lijst. https://www.debotterhutte.nl/page/afhalen.php.

Citatie website: “Als u de planten die u af wilt halen in Serooskerke tenminste 5 dagen voor de lezing bestelt, kan dat tegen de zeer aantrekkelijke prijs van de reserveringslijst bij een minimale afname van 5 stuks per soort.  Voor kleinere aantallen geld een kleine toeslag. Deze reservering kan gedaan worden door middel van een e-mailbericht aan info(at)debotterhutte.nl
Op dit moment zijn meer dan 4200 verschillende vaste planten beschikbaar. Zo’n reservering is aan te raden omdat, vanwege het grote assortiment, niet alle planten op het afhaaladres (Nijmansedijk 22a, 7025EJ Halle) staan maar verzameld moeten worden. Er is een toeslag voor geringe aantallen: 1 stuks 60 cent; 2-4 stuks: 35 cent”.

Als je planten bestelt en ophaalt in Serooskerke neem dan wel een krat of doos mee voor het vervoeren van de planten.