Walcheren

Avondlezing Velt 9 april

Lezing: De bodem als basis voor een gezonde tuin. Door Rien Klippel van Velt
Datum: dinsdag 9 april
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur 
Locatie: De Zandput, Zandput 5 Serooskerke. 
Kosten:  gratis. Dit is een lezing ism VELT

Rien Klippel is erkend docent van VELT en een inspirerend verteller.
Vanavond zal hij vooral vertellen over onze bodem als basis voor een gezonde tuin. De afgelopen jaren wordt  is er veel geschreven over het belang van een gezonde bodem in onze (moes) tuin. Maar hoe krijg je een gezonde bodem en hoe bepaal je hoe de bodem van jouw tuin gezond is?. 

Wil je al wat meer weten ?
Vorig jaar is een film verschenen: “Onder het maaiveld”. Een heel inspirerende film over wat er zich afspeelt onder onze voeten. Een leuke trailer van deze film https://youtu.be/cPCG5_G0HYk. Op de website “Onder het maaiveld” is veel informatie te vinden. https://onder-het-maaiveld.nl/

Er is een  heel interessant boek verschenen bij de uitgeverij van het KNNV is “Leve de bodem” van Anne Marie van Dam en Caroline de Vlaam. Veel informatie hoe de bodem te verbeteren maar ook hoe je kan bepalen of je bodem gezond is. Het maken van compost en je eigen potgrond. Een aanrader.

Jeff Lowenfels, een Amerikaans schrijver, heeft een aantal boeken geschreven over wat er in de bodem allemaal plaatsvindt. Een tweetal boeken zijn ook vertaald:” Het bodemvoedselweb” en “Micorrhizale schimmels en hun toepassingen”. De boeken zijn populair wetenschappelijk en zeer goed geschreven. 

 

Groei & Bloei Tienpuntenplan

Klik op een afbeelding voor een vergroting.