Walcheren

Terugblik groenworkshop bollenmand 15 oktober 2022

Zaterdag 15 oktober 2022 was weer een geslaagde middagworkshop bollenmand 2022. Het was nog even spannend of alle materialen op tijd binnen zouden komen door vertraging bij PostNL. We zouden eerst om 13.30 beginnen, maar ik heb alle deelnemers gebeld om te vragen of ze wat later konden komen. Het was nog krap maar uiteindelijk waren de bollenmanden toch op tijd afgeleverd bij Tuinderij Kesteloo.
Na een korte uitleg van Zoë konden we zelf aan de slag. Allereerst moesten er gaatjes geprikt in de onderkant van de mand. Daarna een laagje grond en de eerste bolletjes konden geplant worden. Uiteindelijk hebben we 3 lagen bolletjes geplant, eerst narcissen, daarna tulpjes en de bovenste laag anemonen of blauwe druifjes of een mix daarvan. Met het planten moesten we rekening houden met ongeveer 10-12 cm ruimte houden vanaf de bovenkant om af te kunnen sluiten met viooltjes. Buiten de kassen troffen we een zee aan violen, grootbloemige, kleinbloemige, effen van kleur of juist met meerdere kleuren. Daar sloeg de keuzestress toe en dit onderdeel kostte de meeste tijd. Het planten was eigenlijk zo gebeurd. Dat was ook niet moeilijk, want zelfs als een bolletje op de kop geplant wordt, komt het uiteindelijk toch boven. 
Iedereen is benieuwd naar het resultaat straks in het voorjaar. Dus bij deze een oproep aan alle deelnemers om foto's van het resultaat te sturen. 
 

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops