Walcheren

Terugblik fietstocht Zeeuws Vlaanderen 22 juli 2022

Dit jaar was de fietstocht in oost Zeeuws-Vlaanderen. Het startpunt was in Zaamslag. Hier zijn we om half 10 vertrokken.
Met een groep van 22 personen hebben we een mooie route gefietst langs dijken en kreken, 2 personen reden met de auto, dit was een prima 2e optie.

In de eerste tuin  Ons Paradiesje in Margrette werden we hartelijk ontvangen met koffie/ thee en gebak door Jan en Koos Hamelink.  De tuin is een hobby landschapstuin (in de volksmond de heuvels van Margette genoemd. ontstaan na het uitgraven van de vijvers) met hier en daar kunst van Koos.  En met een grote kas helemaal bedekt met druiven, afkomstig van één stam.
We werden uitgeleide gedaan door Jan spelend op zijn trekzak.

Op naar the Hidden Garden in Vogelwaarde. Dit was een klein uurtje fietsen.
Hier werden we hartelijk ontvangen door Wies en Marja van Damme. Er wachtte een heerlijke lunch met een koud courgettesoepje, broodjes en als dessert yoghurt met vers fruit. Daarna kregen we een rondleiding door hun mooie tuin. Heel divers met o.a. een klein Alhambra achter het huis, een grassentuin, een Japanse tuin, een rozentuin. Alles tot in de puntjes verzorgd.

Toen op weg naar  de Groen Gaerd in Kwakkel. Een weer verassende tuin van Jan Hamelink (what’s a name, geen familie van de 1e tuin), onderaan de dijk. Mooie lange borders met diverse vaste planten en rozen, een fruitboomgaard een grote natuurlijke vijver. Verzadigd met nogmaals koffie/ thee en een stuk vlaai fietsen we weer naar de auto’s in Zaamslag. Daar de fietsen weer op de auto en voldaan naar huis.

We hebben drie mooie, heel verschillende tuinen bekeken en dat met prima weer om te fietsen.
Iedereen kon weer  bijpraten op de diverse terrasjes. Kortom we kijken terug op een geslaagde dag.

Wat hebben we geboft!
Judith Weijland en Sietske van Liere, reiscommissie

Klik op een afbeelding voor een vergroting