Walcheren

Terugblik herfsttaart 26/11/2022

Wat eerst een herfsttaart zou worden is nu een kerstige herfsttaart of herfstige kersttaart geworden. Dit omdat door omstandigheden de workshop met twee weken uitgesteld is. Gelukkig konden de meeste deelnemers op de nieuwe datum. 
Het oorspronkelijke ontwerp is uiteindelijk uitgevoerd in iets andere tinten en er is een waxinelichthouder aan toegevoegd. Ook waren er besjes en ander materiaal in goudtinten om te gebruiken.
De opbouw van een bloementaart is als volgt. Bevestig een rond stuk oasis met kleefmateriaal op een onderbord. Knip het bloemmateriaal kort af en zorg voor een goede vlakverdeling. Start met een bloem naar keuze en bouw op door steeds hetzelfde patroon ter herhalen. Als laatste wordt het mos rond de oasis gewerkt en vastgezet. Knoop een touw of stuk lint om het geheel voor extra stevigheid en decoratie. 
Alle deelnemers hebben enthousiast gewerkt en zijn met een mooi resultaat naar huis gegaan. Zie hiervoor ook de foto's. Bedankt Zoë voor de goede uitleg en de gezelligheid. 

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops.