Walcheren

Terugblik korenschoof binden 2022

Wat fijn dat er zoveel belangstelling was voor de workshop korenschoof binden. Met 3 begeleiders en 25 deelnemers hebben we genoten van de pluktuin in het weidse Zeeuwse landschap achter de boerderij van de familie de Visser, hof Hazenberg. Het was een mooie zonovergoten woensdagavond zoals ook te zien valt aan de mooie foto's. 
Fred Minnaar is zelf bloemist geweest en kan daardoor heel duidelijk laten zien en uitleggen hoe een boeket gemaakt moet worden in de vorm van een korenschoof. De deelnemers mochten tussen minimaal 30 en maximaal 40 bloemen plukken in het veld. Zijn advies was om verschillende kleuren, maar ook verschillende "bloemvormen" te plukken. De stelen hoeven in eerste instantie niet allemaal even lang te zijn, want na het schikken kunnen we afknippen op één lengte. 
Alle deelnemers zijn enthousiast het veld in gegaan gewapend met een bloemplukmand met schaar. Er was enorm veel keuze en de paden waren overgroeid, dus het was oppassen met lopen. Zelf had ik direct last van keuzestress, maar er waren ook deelneemsters die gelijk op hun doel afgingen. Een boeket in roze tinten bijvoorbeeld, met groen- accenten van verschillende grasvormen. Wat waren de artisjokken prachtig en de blauwe distels niet te vergeten! 
Voor kleinere bescheidener boeketten waren er latyrus, lavatera, zinnia's, te veel om op te noemen.
Het was een avond vol inspiratie en enthousiaste deelneemsters, die tevreden met een mooi boeket huiswaarts gingen. 
Fred en ik gaan kijken of we na de zomervakantie nog een avond kunnen organiseren, want helaas hebben we een paar mensen teleur moeten stellen. Er waren meer aanmeldingen, maar 25 was het absolute maximum. Dus houdt allemaal de nieuwsbrief in de gaten!

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops
Sophia Roelse, fotografie